alati za barmene
Alat za barmena – pripremite svoje koktele kao profesionalac
Zašto su alati potrebni u barmenstvu?
Uobičajena maksima kaže da je barmen dobar onoliko koliko je dobar njegov alat. Dakle, svaki bar mora imati potrebne i dostatne alate i opremu za dobar rad. Ovi alati mogu biti izrađeni od niza materijala, uključujući nehrđajući čelik, plastiku, drvo, staklo itd., ovisno o alatu i njegovoj namjeni.
Potrebni su vam pravi alati da bi sve bilo dobro, a posluživanje pića nije iznimka. Bez odgovarajućih alata za barmena, vaša pića neće imati tako dobar okus, provodit ćete više vremena služeći klijente, a na kraju će patiti i zadovoljstvo i profit. Najbolja barska oprema može vam pomoći u miješanju, cijeđenju, cijeđenju i točenju do odličnih koktela, bilo da ste barmen početnik ili iskusni majstor.
Pažljivo smo odabrali vrhunske artikle poznatih tvrtki kao što su Philippi , Blomus , i WMF kako bi vam ovo bilo još jednostavnije i uzbudljivije.
Koji su alati za barmena dostupni na Kulina?
Kulina vam je osigurao kolekciju alata za barmene kako biste osigurali učinkovit rad bara i povećali zadovoljstvo gostiju. Na našoj web stranici možete pronaći sljedeće alate:
- Shakeri; koriste se za miješanje sastojaka i hlađenje pića.
- Barske žlice; koriste se za miješanje sastojaka i mjerenje sastojaka.
- Jigers; koriste se za točno mjerenje sastojaka.
- Izlijevači; koriste se za kontrolu protoka tekućine prilikom točenja pića.
- Otvarači za boce; koriste se za otvaranje boca piva, vina i sokova.
- Čepovi; koriste se za brtvljenje boca alkoholnih pića i sprječavanje izlijevanja.
- pepeljare; koriste se za držanje opušaka i drugih materijala za pušenje.
Nudimo i setove za barmanekoji uključuju više alata u kompletu. S ovim odgovarajućim alatima možete napraviti ukusne i privlačne koktele koji će zaslijepiti vaše posjetitelje.
Kako mogu ispravno održavati šipke?
Za početak, pobrinite se da uvijek očistite svoj alat što je prije moguće nakon svake upotrebe, koristeći neabrazivne materijale i toplu vodu s blagim deterdžentom kako biste spriječili ogrebotine.
Kako bi se izbjegla hrđa ili korozija, često se savjetuje ručno čišćenje. Također je bitno temeljito sušenje. Nakon toga stavite alat u namjenski organizator ili spremnik.
Kako biste spriječili nesreće, pažljivo koristite alate, prema potrebi podmažite pokretne dijelove i držite ih podalje od vlažnih ili prepunih skladišnih prostora.
Ovi savjeti pomoći će vam da održite svoje barmenske alate u vrhunskoj formi kako bi vam mogli i dalje biti prednost tijekom beskrajnih sesija miješanja.