Aparati za kavu s filterom

1 items total

Aparati za kavu s kapanjem – dobivanje najboljeg okusa vaše kave

Što je drip aparat za kavu i kako radi?

U aparatu za kavu na kapaljku, izmjerene količine hladne vode ulijevaju se u spremnik, gdje grijaći element zagrijava vodu do vrenja. Zahvaljujući tome, para se diže kroz cijev i kondenzira. Nakon toga, mljevena kava stavljena u filter se navlaži kondenziranom vodom i počinje kapati.

Bokal skuplja vodu nakon što je prošla kroz filtar i natopljena kavom. Bokal je podržan metalnom pločom koja također ima grijaći element koji pomaže održati kavu toplom.

Na Kulina imamo veliki izbor aparata za kavu s kapanjem renomiranih proizvođača kao što su KitchenAid, Severini WMF.

Što trebam uzeti u obzir pri kupnji aparata za kavu s kapanjem?

Pauza za kuhanje

Uz pomoć značajke pauze kuhanja, možete trenutno zaustaviti proces kuhanja i natočiti jednu ili dvije šalice kave prije nego što se vrč napuni. Ovo je zgodno kada jednostavno ne možete čekati više ni sekunde na svoj fiks kofeina.

Timer

Neki od ovih aparata opremljeni su mjeračem vremena koji se može programirati, što vam omogućuje punjenje kave i vode unaprijed i uživanje u kavi kad god želite, bilo da je to prvo jutro ili nakon dugog dana na poslu.

Filter za kavu

Različiti filtri uključeni su u dizajn aparata za kavu. Većina filtarskih košara ima stožasto ili ravno dno i odvojive su. Ne morate se brinuti oko papirnatih filtara za kavu jer se većina filtara za aparat za kavu može ponovno koristiti. Također postoje metalne i čelične varijante trajnih filtera.

Za konvencionalnije postupke kuhanja kave također možete provjeriti našu kolekciju automatskih aparata za kavu i poluautomatskih aparata za kavu.

Kako mogu očistiti svoj aparat za kavu s kapanjem?

Aparati za kavu s kapanjem često su znatno jednostavniji za čišćenje od drugih aparata za kavu jer imaju manje pokretnih dijelova.

Kada dođe vrijeme za čišćenje aparata za kavu, bacite natopljenu kavu i skinite filtar s aparata. Možete nastaviti s ispiranjem vrča za kavu i filtra.

Štoviše, trebali biste se pobrinuti da uklonite kamenac iz aparata za kavu barem jednom mjesečno, ovisno o tome koliko ga često koristite. Određeni omjer octa, limunske kiseline ili kemijskog sredstva za uklanjanje kamenca može se dodati u spremnik vode za uklanjanje kamenca.