Kuharski nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
Code: DB428017Related products
Product detailed description
POPIS
Azijski kuharski nož iz kolekcije Fiber Karbon 2 tvrtke De Buyer kombinira najbolje od europskih i japanskih noževa. Izuzetno je oštar i svestran.
Oštrica noža izrađena je od visokokvalitetnog njemačkog nehrđajućeg čelika X50CrMoV15 (specijalni čelik za noževe) tvrdoće 56 HRC (Rockwellova ljestvica tvrdoće). Serija FK2 ima jedinstveni sustav za balansiranje noževa prema potrebama pojedinog kuhara. Jednostavno odvrnite nožicu od nehrđajućeg čelika na ručki i uklonite potrebnu količinu umetaka od nehrđajućeg čelika.
Drška noža izrađena je ručno slojevitošću karbonskih vlakana. To ga čini vrlo izdržljivim, jakim i pruža ugodan i udoban zahvat za rezanje bez zamora. Štitnik štiti prste. Preporučujemo samo nježno pranje ruku i redovito održavanje pomoću čelika i oštrila za noževe. Stalak za noževeidealan je za sigurno skladištenje noževa.
TEHNIČKI PODACI
Duljina noža: 30 cm
Duljina oštrice: 17 cm
Težina: 180 g
Materijal: posebna glava noža, karbonska vlakna (ručka)
Boja: srebrna, crna (ručka)
PREDNOSTI I NEDOSTATCI
Nož ima neobičan oblik oštrice. Oštrica kombinira japansku i europsku kulturu rezanja. Oštrica noža izrađena je od najkvalitetnijeg njemačkog nehrđajućeg čelika. Jedinstveni sustav za balansiranje noževa prema potrebama kuhara. Štitnik štiti prste. Glatki prijelaz između štitnika i ručke. Ergonomska ručka omogućuje siguran, udoban i ugodan zahvat za rad bez zamora. Nož je pogodan i za profesionalnu upotrebu. |
PRAKTIČNI SAVJETI
Umože se prati u perilici posuđa: NE
Nož uvijek perite samo u hladnoj vodi, tako ćete osigurati dugotrajniju oštrinu.
RAZLIKA IZMEĐU ČELIKA, BRUSILICE ZA NOŽE I BRUSNOG KAMENA
Čelik za noževe koristite tijekom redovnog održavanja - neposredno prije svake upotrebe noža. Oštrilo za noževe ili brus, međutim, samo s vremena na vrijeme da vratite izvornu oštrinu noža, tj. kada je nož već stvarno tup.
ČELIK ZA NOŽE
Oštrilo za noževe koristi se za redovito održavanje noževa. S oštrilom za noževe možete jednostavno i brzo vratiti izvornu oštrinu svojih noževa. Koristite čelik za održavanje ruba. Nije lako naoštriti oštricu na već tupom nožu - u ovom slučaju odaberite oštrilo za noževe ili brus. Čelik ima ručku, a brusni dio može imati finiju ili grublju površinu. Čelik nije praktičan za održavanje jako velikih noževa.
Dio za oštrenje čelika može biti izrađen od različitih materijala - dijamant, keramika, specijalni čelik za noževe itd. Odaberite duljinu dijela za brušenje prema duljini oštrica noževakoje ćeš naoštriti čelikom. Za vas imamo čelike za oštrenje s brusnim dijelom od 20 cm do 31,5 cm - specijalno mesarsko oštrenje za oštrenje velikih noževa.
Oštrenje noževa čelikom
Držite čelik okomito u jednoj ruci, a nož u drugoj (nagnut oko 20° u odnosu na površinu čelika). Najbolje je imati oslonac (npr. stavite krpu na stol i čelik kako ne bi klizio) kako biste zadržali isti kut po cijeloj oštrici i kako bi oštrenje bilo točno. Rad s čelikom zahtijeva vježbu kako se na oštrici ne bi stvorili neželjeni zubi. Povucite nož od pete do vrha uz oštricu i ponovite isto s druge strane oštrice (20 puta sa svake strane). Pokušajte uvijek držati isti kut koji nož čini s čelikom i nemojte previše pritiskati.
OŠTRAČ NOŽEVA
Oštrilo za noževe služi za vraćanje originalne oštrine noža. Za razliku od čelika za noževe, može se nositi čak i s tupim nožem. Oštrilo za noževe sadrži brusne ploče izrađene od različitih materijala pomoću kojih oštrite nož. Oštrenje noževa s oštrilom je vrlo jednostavno i brzo. Dovoljno je nekoliko puta proći oštricom noža po cijeloj dužini brusnim pločama i ponovno imate savršeno oštar nož. Oštrilo trebate koristiti samo jednom mjesečno ili ako je nož već tup. Za redovito održavanje prije rezanja dovoljan je oštrač noževa.
ŽRVANJ
Kamen za brušenje noževa ima nešto hrapavu površinu. Postoji i brus s dva zrna s jednom stranom grubom, a drugom finom. Kamen za brušenje koristi se za vraćanje izvorne oštrine noževa - kao oštrilo za noževe. Brus mora biti navlažen prije upotrebe, a oštrica noževa mora biti postavljena pod pravilnim kutom u odnosu na njega (otprilike 12 - 15°).
Oštrenje noža brusnim kamenom
Stavite oštricu noža na jedan kraj kamena i ravnomjerno povucite nož malo udesno prema oštrici. Okrenite nož i povucite na isti način ali u suprotnom smjeru. Uvijek prijeđite cijelom dužinom oštrice. Ipak, pazite da rub oštrivog kamena ne zasmeta oštrici. Povucite nož kao da ćete nožem odrezati tanku krišku od oštrila. Ne stavljajte previše pritisak na nož. Prvo brusite na grublju površinu, a zatim na finiju, gdje zagladite rub i uklonite neravnine.
GRANITET BRUSNOVA
Odaberite zrnatost brusa u skladu s upotrebom noža. Oštrica naoštrena na brusu s većom grubošću idealna je za rezanje mekih i vlaknastih sastojaka kao što su povrće ili meso. Na finijim brusnim kamenima (s manje hrapavosti) dobivate glatku ivicu koja je prikladna za rezanje pritiskom, a ne povlačenjem, na primjer rezanje ili potezanje kože. Rezultirajući rub ovisi o krupnoći (zrnatosti) brusa i kutu pod kojim oštrite nož.
Veličina zrna (debljina) brusnog kamena dana je brojem koji odgovara broju otvora sita po inču (25,4 mm) kroz koje abraziv još pada tijekom prosijavanja. Dakle, što je veći broj, to je sito gušće, a abraziv finiji. Međunarodni standardi FEPA (Federacija europskih proizvođača abrazivnih sredstava) označavaju veličinu zrna, pogledajte tablicu:
Veličina zrna prema FEPA |
Ime riječi |
7, 8, 10, 12 |
nepristojan |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
nepristojan |
36, 40, 46, 54, 60 |
srednji |
70, 80, 90, 100, 120 |
nježan |
150, 180, 220, 240 |
vrlo nježan |
280, 320, 400, 500, 600 |
posebno mekan |
800, 1000, 1200 |
ekstra mekan |
Izvor: http://www.vsharp.cz/o-brouseni /
RECEPT ZA LJETNE ROLETICE
Sastojci
2 pakiranja rižinog papira (min. 20 kom), 1 pakiranje rižinih staklenih rezanaca, 1 ledena salata, 1 vezica mladog luka, 400 g pilećih prsa, 2 mrkve , 1 korabica , 1 pakiranje sojinih klica, krastavac za salatu, komadić đumbira, čili papričica, riblji umak, limeta, slatki čili umak, korijander, menta, sol
metoda
1. Meso skuhajte s đumbirom i začinite ribljim umakom, zatim ga nakon kuhanja ocijedite i pustite da se ohladi.
2. Rezance kuhajte oko 2 – 3 minute.
3. Kuhane rezance ocijedite i ostavite u hladnoj vodi.
4. Narežite povrće na fine trakice i lagano ga posolite da pusti malo vode.
5. Meso nasjeckajte na sitne komade, ocijedite rezance i pomiješajte s mesom, začinite ribljim umakom, korijanderom, sokom limete i čili papričicom. Možete dodati i soja umak.
6. Namočite rižin papir u mlaku vodu na nekoliko sekundi i stavite ga na tanjur.
7. Na dno stavite začinjene rezance i povrće, savijte rubove prema unutra i zarolajte.
8. Ostavite rolice da se malo osuše, a zatim poslužite uz slatki chili umak u koji nasjeckajte nekoliko listića mente.
Može se prati u perilici posuđa: Da
Additional parameters
Category: | Kuharski noževi |
---|---|
Weight: | 0.18 kg |
Materijal: | Nehrđajući čelik |
Duljina oštrice: | 17 cm |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Kuhinjski nož |
Kolekcija: | De Buyer Fiber Carbon |
Margin: | B |
Veličina: | 17 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!