Četke za jesteninu
Četke za slastičarstvo – dajte svojim kolačima onaj željeni dodir
Što je slastičarski kist?
Kist za slastičarstvo je kuhinjski pribor koji se koristi za mazanje tekućina kao što su žumanjak, otopljeni maslac, glazure i marinade te podmazivanje hrane. Kistovi za slastičarstvo izrađuju se s drvenom ili plastičnom drškom, a dlake su im prirodne ili silikonske (silikonske četke su vjerojatno najpopularnije).
U Kulina nudimo širok izbor vrhunskih slastičarskih kistova mnogih poznatih proizvođača, uključujući de Buyer, Zwillingi WMF.
Za što sve možete koristiti slastičarski kist?
Kistovi za tijesto koriste se za premazivanje tučenim jajima na torte, pite ili druga peciva, za brtvljenje rubova raviola ili knedli, . Također se može koristiti za prelijevanje kolača slatkom glazurom ili jednostavnim sirupom (za glazuru je bolje koristiti lopaticu za glazuru).
Također ga možete koristiti za premazivanje puretine ili drugih pečenja ili premazivanje mesa s roštilja bbq umakom. Za ostale alate potrebne za pripremu vašeg roštilja pogledajte našu zbirku posuđa za roštilj.
Kist za tijesto također se može umočiti u vodu i upotrijebiti za brisanje kristala šećera sa stijenke posude za umake kada radite domaću karamelu ili slatkiše.
Koje su vrste slastičarskih kistova?
Postoji mnogo različitih vrsta slastičarskih četkica dostupnih u Kulina:
- Kistovi s prirodnom dlakom: vjerojatnije je da će prirodna dlaka stvoriti ravnomjeran sloj rastopljenog maslaca ili glazure bez pruga. Ovi kistovi sastoje se od silikona ili najlona. Jednostavni su za održavanje i otporni na toplinu. Drvene slastičarske četke s prirodnom dlakom ne mogu se prati u perilici posuđa.
- Silikonski kistovi: jeftiniji od četki s prirodnom dlakom, silikonski kistovi za tijesto postali su sve popularniji posljednjih godina. Izdržljiviji su i sigurni za pranje u perilici posuđa, jednostavni za čišćenje i ne zadržavaju arome ili mirise.
- Četke s dugom drškom: ove četke imaju duže ručke koje olakšavaju dosezanje u unutrašnjost pećnice što ih čini savršenim za prelijevanje marinada, umaka ili glazura preko mesa i peciva u pećnici.