Cjedila & lijevci

4 items total

Cjedila, cjedila i lijevci – morate imati u svojoj kuhinji

Cjedila, cjedila i lijevci osnovni su kuhinjski dodaci (ovdje pogledajte naš vodič za kupnju o 10 stvari koje morate imati u kuhinji). Trebat će vam za razne kuhinjske poslove pa se pobrinite da odaberete pravi pribor koji odgovara vašim potrebama.

Koja je razlika između cjedila i cjedila?

I cjedila i cjedila imaju rupe koje se koriste za ispuštanje tekućine iz hrane nakon kuhanja ili pranja. Glavna razlika između njih je u tome što je cjedilo obično veće posuđe u obliku zdjele s većim rupama na stjenkama i dnu i često ima nožice koje vam omogućuju da ga stavite u sudoper , dok je cjedilo naprava u obliku zdjele, ali s finom mrežicom, često opremljena dugačkom ručkom na jednom kraju i malom na suprotnoj strani, tako da je možete objesiti iznad lonca ili drži ga. Mala mrežica cjedila može se koristiti za veću filtraciju i za pasiranje povrća. Ipak, oba mogu poslužiti za ocjeđivanje tjestenine!

S druge strane,Lijevci koriste se za usmjeravanje tekućina ili sitnozrnatih tvari u posude s malim otvorima. Svrha korištenja lijevka je minimiziranje prolijevanja tijekom prijenosa tekućine u spremnik. Možete koristiti lijevak za domaće sokove (poput soka od malina), tinkture i likere. Za stavljanje domaćih džemova u staklenke možete koristiti lijevak sa širokim otvorom.

Kako da očistim cjedilo ?

Čišćenje vašeg cjedila može se činiti teškim, osobito ako je čelična mreža prilično fina. Bit će lakše ako pomiješate malo tople vode i nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa i potopite cjedilo u kuhinjsku zdjelu oko 15 minuta. Zatim ga isperite kako biste uklonili svu sapunicu. Međutim, izbjegavajte korištenje klora ili izbjeljivača ili izrazito vruće vode jer mogu oštetiti nehrđajući čelik i uzrokovati hrđu. Osim toga, pokušajte oprati cjedilo odmah nakon upotrebe kako biste olakšali čišćenje.

Što trebate uzeti u obzir pri kupnji cjedila ili cjedila?

Kada kupujete cjedilo ili cjedilo za svoju kuhinju, svakako uzmite u obzir sljedeće:

Materijal:

Bambus, plastika i nehrđajući čelik samo su neki od materijala koji se koriste za izradu cjedila, cjedila ili lijevaka. Provjerite je li materijal koji odaberete siguran za hranu, vrlo izdržljiv i otporan na hrđu. Imajte na umu da jeftina plastika loše kvalitete kada se koristi na visokim temperaturama može ispuštati štetne tvari i zato u Kulina nudimo samo certificirane materijale bez BPA i sigurne za hranu.

Veličina:

Zamislite koliko hrane obično kuhate. Ako kuhate puno tjestenine jer imate veliku obitelj ili ako obično kuhate velike količine povrća za večeru, možda će vam trebati veće cjedilo.

Ako ste ljubitelj tjestenine, također možete provjeriti naše posude za tjesteninu koje su opremljene odgovarajućim cjedilom u koje će stati i ocijediti velike količine tjestenine. A ako brinete za svoje zdravlje, možda će vas zanimati i naša ponuda lonaca i umetaka za kuhanje na pari koji će vam pomoći da povrće skuhate na pari - to vam omogućuje da zadržite više hranjivih tvari nego ako povrće kuhate u vodi.

Mreža/rupe:

Svako cjedilo ili cjedilo ima rupe različitih veličina. Tip finije mrežice može se koristiti za miješano voće/povrće i ima visoku funkciju filtriranja. Cjedilo ima veće rupe pa ih ne možete koristiti za ispiranje npr. heljdine krupice. Razmislite o hrani koju obično pripremate i odaberite pribor koji najbolje odgovara vašim potrebama.

U Kulina pronaći ćete širok izbor vrhunskih cjedila, cjedila, žlica za cjedilo, lijevaka kao i žlica s prorezima - sve od renomiranih proizvođača kao što je Koziol, WMFi Joseph Joseph. Provjerite nas!