odpocet
3 dani
17 sati
56 minut
26 sekunde

Daske za rezanje

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
1 proizvoda
Blomus Obriši filtere
Daska za rezanje i posluživanje BORDA, 64 x 18 cm, smeđa, drvo, Blomus BM63793

Kuhinjske daske

Daska za rezanje jedan je od najčešće korištenih kuhinjskih pomagala – koristimo je pri rezanju povrća, mesa, peciva, začinskog bilja i sireva. Osim toga, može poslužiti i kao stilski poslužavnik. Kvalitetna kuhinjska daska trebala bi biti otporna, higijenska, jednostavna za održavanje i istovremeno nježna prema oštricama noževa.

Koji materijal odabrati?

Na izbor imate nekoliko vrsta:

  • Drvene daske za rezanje – prirodne, lijepe i nježne prema noževima. Međutim, zahtijevaju redovito održavanje uljem i nisu prikladne za perilicu posuđa.
  • Plastične daske za rezanje – lagane, higijenske i prikladne za perilicu posuđa. Idealne su za rezanje sirovog mesa ili ribe.
  • Silikonske i fleksibilne daske za rezanje – omogućuju jednostavno prenošenje narezanih namirnica zahvaljujući svojoj savitljivosti.
  • Staklene i kamene daske za rezanje – lako se održavaju, ali nisu nježne prema oštricama noževa, stoga su prikladne samo za serviranje.

Popularne kuhinjske daske za rezanje

Ako želite elegantne i pouzdane kuhinjske daske, oslonite se na one sljedećih marki:
  • Joseph Joseph nudi moderne plastične daske za rezanje u praktičnim setovima s različitim bojama za različite vrste namirnica.
  • Jack & Lucy donosi robusne i elegantne drvene daske za rezanje, izrađene od kvalitetnog masivnog drva.
  • Continenta spaja prirodne materijale s naglaskom na detalje i funkcionalnost, često u kombinaciji s integriranim zdjelicama ili spremnicima.
  • Eva Solo nudi minimalističke i elegantne daske za rezanje koje će se uklopiti u svaku modernu kuhinju.

Savjeti za održavanje

  • Drvene daske za rezanje redovito tretirajte uljem kako ne bi popucale i upijale tekućine.
  • Plastične daske za rezanje možete prati u perilici posuđa, ali preporučuje se da ih češće mijenjate zbog istrošenosti površine.
  • Za higijenu je idealno imati u kuhinji nekoliko dasaka za rezanje – posebno za meso, povrće i peciva.

Kuhinjska daska za rezanje je nenametljiv, ali ključan pomoćnik. Uložite u kvalitetan komad koji će vam trajati godinama i učiniti svaku pripremu hrane ugodnom i sigurnom.

Možda će vas zanimati