daske za sir

2 items total
Pladanj za tapas BASALT, 11,5 x 8 cm, crna, REVOL
11,50 €
RV643602
Tanjur za tapas BASALT, 30 x 11 cm, efekt škriljevca, keramika, REVOL RV640602

Daske za sir i daske za tapas – posebno dizajnirane za sireve i grickalice

Što je a daska za sir ili daska za tapas koristi za?

Daske za sir i daske za tapas izvrsne su za posluživanje niza grickalica i hrane, uključujući sireve, šunku, tapase, masline, orašaste plodove, krekere, kruh, namaze i umake itd. U Kulina yu pronaći ćete daske za posluživanje od raznih materijala, različitih veličina i oblika. Naše daske za tapas i drvene ploče za sir proizvode pouzdani proizvođači kao što su Blomus, Revol, Continentai Nicloas Vahe.

Za dodatni pribor za posluživanje grickalica, također možete pregledavati našu kolekciju posuda za posluživanje grickalica, noževa za sir i dasaka za rezanje.

Koji se materijali koriste za izradu ploča za sir, osim drveta?

Za izradu ploča za sir osim drveta mogu se koristiti mnogi dodatni materijali. Ovi materijali uključuju, ali nisu ograničeni na:

  • Daske za tapas od škriljevca ili bazalta: daske za tapas i daske za sir izrađene od škriljevca ili kamena imaju lijep rustikalni izgled i prirodan dojam koji dobro izgleda u modernim interijerima
  • Kamenina: daske za sir izrađene od tvrde, izdržljive keramike koja se zove kamenina koja je podvrgnuta procesu pečenja na visokoj temperaturi često su glazirane i mogu se pronaći u nizu boja.
  • Porculan: porculanske ploče za sir izrađene su od keramičkog materijala poznatog po svojoj tvrdoći i izdržljivosti koji se peče na visokoj temperaturi. Porculanske ploče za sir mogu se naći u širokom rasponu nijansi i uzoraka, a često su premazane kako bi dobile sjajan, gladak izgled.

Kako njegovati svoju drvenu daska za sir?

Slijedeći ove jednostavne prijedloge, možete osigurati da vaš drveni daska za sir dugo ostaje u dobrom stanju.

  • Nakon uporabe brzo operite ploču toplom vodom, blagim sapunom i mekom spužvom. Budući da abrazivne spužve i četke mogu oštetiti drvo, izbjegavajte ih koristiti.
  • Prije spremanja daske dobro je osušite svježim ručnikom ili ostavite da se potpuno osuši na zraku.
  • Pospite malo krupne soli po dasci i izribajte je polovicom limuna kako biste se riješili svih mrlja i mirisa. Osušite ploču kao i obično nakon što ju dobro isperete vodom.
  • Na ploču redovito nanosite ulje ili vosak koji je siguran za hranu kako biste je sačuvali i spriječili isušivanje drveta. Pazite da se strogo pridržavate uputa proizvođača.
  • Kako biste spriječili savijanje ili pucanje ploče, izbjegavajte je namakati u vodi ili prati u perilici posuđa.