de Buyer dana
de Buyer - od 1830. godine
Francuski brend de Buyer je majstor tava. Proizvodi kultne čelične tave od 1830. godine. I ne samo njih. Otkrijte svijet francuske gastronomije s de Buyerom.
Čelična ili neljepljiva?
Koja tava je prava za vas?
Čelične tave iz de Buyer
U de Buyeru su uistinu usavršili umjetnost izrade tava. Čelična tava je poput vina, što je duže i češće koristite, to je bolja.
- tave za cijeli život - uz pravilno održavanje će vas nadživjeti
- prirodno nelepljive - postaje neljepljiva kada je koristite
- sjajni rezultati - savršeni odresci, mekane palačinke
- 100% prirodno - čelik je ekološki materijal koji se može reciklirati. Bez kemikalija, samo podmazan s ljubavlju i održavan pčelinjim voskom.
- pogodno za sve izvore topline, uključujući indukciju
Kad odabrati čeličnu tavu?
- kad želite tavu koja će trajati cijeli život
- za sve izvore topline, također pogodna i za pećnicu
- kad želite tavu koja ravnomjerno provodi toplinu i možete je zagrijati na visoke temperature, npr. za pržiti meso
Na što obratiti pozornost
- voda - čelik je prirodni materijal pa hrđa na vodi. Tavu ne perite u perilici posuđa i nemojte je natapati je u vodi. Očistite spužvom i toplom vodom i odmah dobro osušite. Ili... je samo obrišite papirnatim ručnikom nakon upotrebe. Učinite kao Francuzi – oni jednostavno ne peru tave.
- prva upotreba - čelik upotrebom postaje neprianjajući. Prije prve upotrebe, potrebno je da vašu tavu pripremite, odnosno da je "ispržite".
- crna bojar - da, prava čelična tava nikada više neće biti srebrna, ali ne brinite se oko toga. Kako Francuzi kažu – što crnje to bolje.
- težina - čelične tave su teške, ali su 40% lakše od lijevanog željeza. Također se brže zagrijavaju
Ako želite pravu tavu koja će trajati cijeli život, odaberite čeličnu. Čarobni sastojak francuske kuhinje je maslac, ali tajna uspjeha je prava tava.
Neljepljiva de Buyer tava
Kvalitetne tave izrađene od lijevanog laganog aluminija s vrlo izdržljivim neljepljivim premazom.
- 100% sigurno po zdravlje - bez PFOA i PFOS
- lagana i izvrsna provodljivost topline - zahvaljujući aluminijskoj jezgri
- iznimno izdržljiv sloj koji se ne lijepi - pripremu hranu i čišćenje tave čini jednostavnijim
- oblik ostaje isti - zahvaljujući debljini materijala
- pogodno za sve izvore topline, uključujući indukciju
Choc Resto Induction kolekcija je dizajnirana za optimalno provođenje i akumulaciju topline. Zahvaljujući posebno debelom sloju aluminija (5 mm) i posebnom feromagnetskom dnu, idealan je za indukciju. Međutim, prikladan je za sve vrste izvora topline.
Choc B Bois kolekcija je opremljena udobnom ručkom od drva bukve obrađena pčelinjim voskom koji štiti dršku od topline (npr. na plinskim štednjacima) i pojednostavljuje držanje.
Choc Extreme kolekcija je razvijena za profesionalne kuhinje. Ima 7 mm snažno magnetsko dno, iznimno tvrdu površinu i izvrstan vijek trajanja proizvoda.
Kad odabrati neljepljivu tavu?
- ako preferirate lagane tave, ili su vam čelične ili od lijevanog željeza preteške
- kad vam je potrebna vam druga, lakša tava koju možete pomjerati uokolo, npr. za jaja ili palačinke
- ako volite jednostavno i brzo kuhanje
- kad želite kuhati s minimalnom količinom masnoće
Na što obratiti pozornost
- jeftine = vjerojatno neće dugo trajati, jeftini završni neljepljivi sloj uskoro će se ogrebati
- lagane = tanke tave izgledaju sjajno u ruci, ali se brzo savijaju. I s njima više ništa nećete ravnomjerno pržiti
- PFOA = perfluorooktanska kiselina. Jeftini neljepljivi premazi sadrže ovu tvar i ona se oslobađa kada se sloj ošteti. Štetno je za zdravlje (potencijalni je kancerogen za ljude, a može izazvati i neplodnost)
Neljepljive tave su popularne. S njima se lako rukuje i često su "druga tava" u kuhinji. Obično ih morate mijenjati prilično često, one jeftine svake godine ili dvije, ili čak nakon nekoliko mjeseci. De Buyer tave s neprijanjajućim slojem služit će vam puno duže. Zahvaljujući svojim izvrsnim svojstvima, lakše su od čeličnih tava, ali nešto teže od jeftinih aluminijskih tava.