Dekanter Margaux Riedel
Code: RD201703Product detailed description
Margaux dekanter , kao i Macon i Marne dekanter iz iste kolekcije, inspiriran je oblikom klasičnih boca za konjak ili viski. Već pri prvom pogledu na njegove obline poput jabuke, udahne vam atmosfera otmjenih barova i vinoteka iz davnih dana. No, njegova jednostavnost u isto vrijeme dovodi do trenutno tako popularnog minimalizma koji će privući sve ljubitelje modernog dizajna.
Ukratko, čiste linije i oblici bezvremenski su element koji tvori zamišljenu nit koja povezuje dizajn proizvoda kroz generacije.
Veliko ravno okruglo dno, konveksan oblik nalik na jabuku i umjereno ravan vrat. Ovo je Margaux ručno puhani kristalni dekanter koji je dizajniran imajući na umu maksimalnu jednostavnost upotrebe. Bilo da vas zanimaju klasični oblici ili moderan, čist stil, dekanter Margaux uvijek će biti jedinstveni pratilac na vašem stolu, a samo će vino imati glavnu ulogu. Lakoću rukovanja i praktičnost najviše će cijeniti oni kojima su dekanteri zamršenih oblika prekomplicirani. Ljepota u jednostavnosti.
Zbirka M
2017. Riedel predstavlja kolekciju ručno rađenih kristalnih dekantera "M" - Macon, Margaux i Marnekoji su nazvani po vinskim regijama koje se nalaze na jugozapadu Francuske u regiji Nova Akvitanija. Prema njihovom tvorcu, Maximilianu J. Riedela, novi oblici omogućuju nježno dekantiranje i stoga su vrlo prikladni kako za arhivska crna vina berbe, tako i za mlada bijela vina.
Njihova je jednostavnost vrlo klasična, ali u isto vrijeme bezvremenska i moderna. Sam Maximilian Riedel kaže da dizajn kolekcije "M" ide u korak s aktualnim trendovima prema minimalizmu: "Povratak osnovama. Iako su dekanteri Riedel s funkcijom dvostrukog ili trostrukog dekantiranja izuzetno praktični, za neke mogu biti prekomplicirani za korištenje. S tri nova "M" dekantera de facto smo napravili korak unatrag i ponudili alternativu koja u potpunosti odražava duh današnjice."
Promišljanje Christiana Moueixa o dekantiranju:
„Ja osobno preferiram dekantiranje i mladih i zrelih vina. Kod zrelih vina dekantiranje je izraz poštovanja, kod mladih vina izraz povjerenja. Dekantiranje zrelih vina neposredno prije posluživanja osigurat će da boju i bistrinu ne umanje talog koji se stvorio u vinu tijekom skladištenja. Dekantiranjem mladih vina nekoliko sati prije posluživanja dat će se prilika da vino razvije svoj buke, da postigne razinu zrelosti koja bi se inače postigla samo dugotrajnim skladištenjem."
Be the first who will post an article to this item!