Desertne vilice

2 items total

Vilice za desert – imajte savršenu krišku svog deserta

Što su desertne vilice i čemu služe?

Desertne vilice su posebna vrsta pribora za jelo koji su obično manji od standardnih vilica za večeru i imaju tanje i nešto kraće zupce kako bi se mogli preciznije koristiti pri rezanju ili nabadanju malih količina hrane. Koriste se za konzumiranje deserta i druge slatke hrane, uključujući voćne salate, pite, torte i kolače.

Vilice za desert također mogu imati ukrasni raspored na dršci kako bi dodali osjećaj klase postavci stola. Vilice su dostupne u materijalima poput nehrđajućeg čelika.

Desertne vilice se osim deserta mogu koristiti za jelo drugih malih obroka kao što su predjela, predjela ili školjke. Oni su fleksibilna vrsta pribora za jelo koji se može koristiti u formalnim i neformalnim kontekstima, uključujući večere.

Također možete pogledati naše desertne tanjure, stalke za kolače i poslužitelje za kolače za potpuno elegantno iskustvo slastica.

Gdje stavljate desertna vilica kada postavljate stol?

U formalnoj postavci stola, desertna vilica obično se postavlja iznad tanjur, poravnat vodoravno s dnom tanjura, sa zupcima usmjerenim udesno. Ako se također koristi i desertna žlica, ona se stavlja s desne strane desertna vilica, s posudom žlice okrenutom ulijevo i drškom žlice paralelno s drškom desertna vilica.

Alternativno, ako će se desert poslužiti s vilicom za kolače ili kolače, možete je postaviti vodoravno iznad desertni tanjur ili lijevo od žlice za desert. Zupci vilice za kolače ili kolače trebali bi biti usmjereni ulijevo, a ručka bi trebala biti udesno.

Važno je napomenuti da se tradicija postavljanja stola može razlikovati ovisno o regiji i kulturi, stoga je uvijek dobra ideja provjeriti lokalne običaje kako biste osigurali pravilan bonton.

Koja je razlika između a stolna vilica i a desertna vilica?

stolna vilica i a desertna vilica prvenstveno se razlikuju po veličini, obliku i namjeni.

Stolne vilice, koje su veće od vilica za desert i imaju duže, šire zupce koji pomažu pri rezanju i probadanju, napravljene su za rukovanje većim količinama hrane. Obično se predstavljaju uz glavna jela kao što su meso, perad i povrće.

Vilice za desert su, s druge strane, preciznije pri rezanju ili probadanju male količine hrane jer su manje od vilica za stol i imaju zupce koji su tanji i nešto kraći. Napravljene su posebno za deserte i drugu slatku hranu kao što su voćne salate, pite, torte i kolači.

Koje vrste vilica mogu pronaći na web stranici Kulina?

Na web stranici Kulina imamo različite vrste vilica, od kojih svaka ima različitu namjenu. Neke od najtipičnijih sorti su:

  • Stolna vilica - Ovo je najčešće korištena vrsta vilice, koja se koristi za jelo za stolom. Obično ima četiri zupca i dugu ručku.
  • Desertna vilica - Ova vilica ima kraće zupce i manja je od a stolna vilica. Namijenjen je za korištenje u desertima, uključujući kolače, pite i peciva.
  • Vilica za posluživanje - Ova vilica ima duge zupce koji se koriste za posluživanje velikih obroka, kao što su složenci ili salate.