Savjeti i trikovi
Kako napraviti ukusne palačinke
- Ako ste sigurni da ćete palačinke puniti slatkim nadjevom, onda možete dodati jednu žlicu šećera. No, imajte na umu da će takvo tijesto brže porumenjeti, ali će i lakše zagorjeti.
- Ako ćete raditi palačinke sa slanim nadjevom, možete ih pripremiti sa posoljenim maslacem ili možete dodati prstohvat u tijesto. sol više ili u to možete umiješati začinsko bilje.
- Palačinke se mogu pripremati i na masti ili ulju odn tave koje se ne lijepe potpuno bez masti. Ali zapamtite da im maslac daje onaj pravi okus "francuske palačinke".
- Koristite pročišćeni maslac jer ne gori kao obični maslac.
- Kažu da prva palačinka nikada neće biti uspješna, zagorit će ili se potrgati kad se okrene. To je često uzrokovano nedovoljno vrućom tavom. To se može izbjeći ako se prvi put prži s malo više masnoće. Ali tada će palačinka biti premasna pa nije baš idealna. Zato nemojte od prve palačinke raditi bore, ali ako se druga potrga i ne možete je okrenuti, onda je vjerojatno problem u gustoći tijesta, pa ga pokušajte spasiti dodavanjem jajeta.
- Ako volite posebno tanke palačinke, dodajte malo više mlijeka u tijesto nego što recept zahtijeva.
- Ako ste napravili više palačinki nego što ćete potrošiti, stavite ih na ploča, ostavite ih da se ohlade, poklopite i čuvajte u hladnjaku. Tamo će trajati do 3 dana. Također je moguće zamrznuti gotove palačinke.