Savjeti & trikovi
Kako pripremiti izvrsne palačinke
- Ako ste sigurni da ćete palačinke puniti slatkim nadjevom, možete dodati jednu žlicu šećera. Imajte na umu da će takvo tijesto brže porumeniti, ali će istovremeno i lakše zagorjeti.
- Ako se spremate za palačinke sa slanim nadjevom, možete ih pripremati na slanom maslacu, ili u tijesto možete dodati prstohvat soli više ili u njega možete umiješati začinsko bilje.
- Palačinke se također mogu pripremati na masti ili ulju ili na neprianjajućim tavama potpuno bez masnoće. No, zapamtite da im maslac daje onaj pravi "french crepes" okus.
- Koristite pročišćeni maslac, jer se on, za razliku od običnog, ne prepeče.
- Kaže se da prva palačinka nikada ne ispadne dobro, zagori ili se potrga prilikom okretanja. To je često uzrokovano time što tava nije dovoljno zagrijana. To se može spriječiti tako da za prvo pečenje upotrijebite malo više masnoće. No, tada će palačinka biti previše masna, pa opet ne baš idealna. Stoga se nemojte brinuti oko prve palačinke, ali ako se i druga trga i ne možete je okrenuti, vjerojatno je problem u gustoći tijesta, pa ga pokušajte spasiti dodavanjem jajeta.
- Ako volite izrazito tanke palačinke, dodajte u tijesto malo više mlijeka nego što je navedeno u receptu.
- Ako ste napravili više palačinki nego što ćete pojesti, stavite ih na tanjur, pustite da se ohlade, pokrijte ih i spremite u hladnjak. Tamo će izdržati do 3 dana. Isto tako, gotove palačinke možete zamrznuti.