Najbolje tave za odreske

Zašto vaš domaći odrezak nema okus onog iz vašeg omiljenog restorana? Tajna je možda samo u tavi. Sočna unutrašnjost i savršena korica? To možete postići samo s pravom tavom. Većina profesionalnih kuhara će za pripremu odrezaka preporučiti tavu od čelika ili lijevanog željeza. Objasnit ćemo zašto i također pogledati prednosti i mane drugih materijala.

Usporedba
 
panve na steak ocel
panev na steak litina
panev na steaky nerez
panev na steaky neprilnava
 
Čelična posuda za odreske
Tava za odreske od lijevanog željeza
Posuda za odreske od nehrđajućeg čelika
Neprianjajuća posuda za odreske
Toplinska vodljivost
visoko
Visoka, dugo zadržava toplinu
visoko
Dobro
Težina
Teška
Vrlo teška
srednje
Lagan
Održavanje
Zahtjevna, zahtijeva redovito održavanje
Zahtjevna, zahtijeva redovito brisanje uljem
Lako se pere u perilici posuđa
Lako se pere u perilici posuđa
Cijena
srednje
Obično viši
Srednje do više
Srednje do niže
steakove panvicky
Tave za odreske:
Materijali detaljnije

Čelik: Lakši je od lijevanog željeza, ali još uvijek prilično težak. Prednost mu je što se brzo zagrijava i ravnomjerno raspoređuje toplinu po cijeloj površini, što ga čini idealnim alatom za pripremu mesa. Međutim, čak i kod čelične posude za odreske, potrebno je pridržavati se određenih pravila za čišćenje i naknadnu njegu. Čitaj dalje sve o čeličnim posudama.

Lijevano željezo:
Iako je težak, vrlo je izdržljiv i prije svega može dugo održavati stabilnu visoku temperaturu koja je neophodna za pripremu odrezaka i drugog mesa. Kod tave od lijevanog željeza potrebno je voditi računa da zahtijeva posebno održavanje. Saznati više o posudama od lijevanog željeza.

Nehrđajući čelik: Tava za odreske od nehrđajućeg čelika izvrstan je izbor za sve udobne kuhare, jer kombinira prednosti brzog i ravnomjernog zagrijavanja, relativno lakog čišćenja i jednostavnog održavanja. Želiš znati više o posudama od nehrđajućeg čelika?

Površine koje se ne lijepe: Ako ste ljubitelj neprianjajućih površina, posegnite za primjerice titanskom tavom za odreske. Zagarantirano će vas razveseliti činjenica da je lagan i jednostavan za čišćenje, većina proizvođača čak navodi da se može prati u perilici posuđa. No istina je da tave s neprijanjajućim slojem nisu prikladne za postizanje previsokih temperatura, a one su prijeko potrebne za pripremu savršenih odrezaka. Upoznajte se s tavama koje se ne lijepe.


Najbolje tave za odreske prema ocjenama naših kupaca

Naš savjet
Pročitajte također
->
jak pripravit steak
Kako skuhati savršeni odrezak
Priprema savršenog odreska kombinacija je kvalitetnih namirnica, prikladne posude, pravilne tehnike i strpljenja. Slijedeći ove korake, postići ćete rezultat koji će zadovoljiti ne samo vas, već i svakog sladokusca za vašim stolom.
jak vybrat panev na steak
Prilikom odabira tave za odreske ne zaboravite:
  • Veličina: Odabir veličine ovisi isključivo o tome za koliko ljudi ćete kuhati. Imajte na umu da što je posuda manja, to će biti lakša, lakše ćete je čistiti i spremati.
  • Kompatibilnost: Ne zaboravite provjeriti odgovara li tava za odreske vašoj vrsti ploče za kuhanje.
  • Rebrasti: Ako kupite grill tavu za odreske, ona će imati tipična rebra na dnu, što smanjuje rizik od lijepljenja mesa tijekom pripreme.

mytí steakové pánve

Kako očistiti tavu nakon pečenja odrezaka?

Lijevano željezo: Nakon hlađenja obrišite papirnatim ručnikom ili izribajte tvrdom četkom kako biste uklonili ostatke hrane. Nemojte koristiti deterdžente. Posušiti i nauljiti tepsiju

Čelik: Nakon hlađenja obrišite papirnatim ručnikom, ako to nije dovoljno očistite toplom vodom i mekom spužvom, izbjegavajte abrazivna sredstva. Zatim osušite i možete nanijeti ulje.

Nehrđajući čelik: Nakon hlađenja uklonite veće ostatke hrane, a zatim operite toplom vodom i malo deterdženta na mekanoj spužvi. Na kraju temeljito osušite.

Neljepljiva površina: Koristite meku spužvu i blagi deterdžent ili stavite u perilicu posuđa. Izbjegavajte sva abrazivna sredstva za čišćenje. Temeljito osušite.

Prilikom čišćenja tave za odreske uvijek slijedite upute proizvođača.

steakove panve de buyer
Koje su najbolje tave za odreske?

Poznate tave za odreske De Buyer izrađeni od ugljičnog čelika, francuski su klasik koji će trajati generacijama.

Tave za odreske WMF, posebno serija PROFI RESIST spaja prvoklasnu njemačku kvalitetu, inovativni dizajn i dug život

Francuski div od lijevanog željeza Staub može podnijeti čak i najzahtjevnije kuharske zadatke i apsolutno je idealan za one koji traže tavu za odreske koja će trajati cijeli život.
FAQ
Vi najčešće pitate
Koja je tava najbolja za odreske?
Najbolji izbor za pripremu odrezaka je tava od lijevanog željeza ili čelika.
Koliko dugo treba prethodno zagrijavati tavu za odreske?
Naravno, ovisi o materijalu, ali općenito tava za odreske treba biti prethodno zagrijana 5-10 minuta. Ako ste u nedoumici je li tava dovoljno vruća, možete na nju kapnuti malu kap vode. Ako odmah ispari, tava je gotova.
Mogu li koristiti tavu za odreske na indukcijskoj ploči?
Da, mnoge tave za odreske kompatibilne su s indukcijskim kuhalima. Uvijek provjerite informacije o kompatibilnosti proizvođača.
Koliko dugo biftek treba peći na roštilju?
Vrijeme prženja ovisi o debljini odreska i željenoj razini pečenosti. općenito:
  • Rijetko: 2-3 minute sa svake strane.
  • Srednje pečeno: 3-4 minute sa svake strane.
  • Srednje: 4-5 minuta sa svake strane.
  • Dobro obavljeno: 5 ili više minuta po strani.
Kako znate da je odrezak gotov?
Meso pritisnuti prstom, ako je mekano kao prst, rijetko je, ako je tvrđe, kao nos, srednje je.