Ukusan odrezak počinje kvalitetnim mesom. Odlučite se za zrelu govedinu, idealno od visokog pečenja ili pečenice. Važan je i tzv mramoriranje, odnosno tanki slojevi masti između mišićnih vlakana, koji osiguravaju sočnost i okus. Narežite meso oštar nož narežite na kriške visine 2,5-4 cm.
Prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta do sat vremena. To će osigurati ravnomjerno kuhanje.
Savršen odrezak treba jako visoku temperaturu. Pan stoga zagrijavajte na visokoj razini dok se ne počne dimiti, može potrajati 5-10 minuta, čak i duže s posudama od lijevanog željeza. Provjerite je li meso jako vruće prije nego što ga stavite u tavu. Samo tako se meso neće zalijepiti za tavu i na njemu će se stvoriti karakteristična korica.
Pazi na pojačivač
Iako biste mogli doći u iskušenje da koristite pojačivač za indukcijsku ploču za kuhanje kako biste uštedjeli vrijeme, ovaj put ga ostavite na miru. Iako tava treba visoku temperaturu, uz korištenje pojačala postoji rizik da će se ona tako brzo povećati da će se pregrijati i uzrokovati nepopravljivu štetu. Osim toga, turbo grijanje može rezultirati neravnomjernom raspodjelom topline i posljedično neravnomjerno pečenim odreskom.