Japanski noževi

15 items total
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH167
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH165
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
165 €
DNGR8594195884092
Japanski nož Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
163 €
WU1030332617
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Japanski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,42 €
DNGRSXL2005
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger
116 €
DNGRKH206
Japanski nož YANAGIBA 24 cm, smeđa, Lion Sabatier
39,69 €
LS3502344
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Online na zalihama (>5 pcs)
33,02 €
DNGRSXLPO2500200
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
134 €
DNGRKH164
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRSXLKH134
japanski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
231 €
DNGRSXL9302
Kuharski nož GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD, 20 cm, Dellinger
24,75 €
DNGRXZB9S8
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
194 €
YAX35534

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož