odpocet
2 dani
3 sati
3 minute
55 sekunde

Japanski noževi

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
84 proizvoda
1 kom. Obriši filtere
Srpski kuhinjski nož VG-10 ZED ONE, 19,5 cm, Dellinger
271 €
DNGRSXLKH35
Japanski nož GYUTO/CHEF KANETSUNE TSUCHIME, 18 cm, smeđa, Dellinger DNGRKC951
Japanski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,42 €
DNGRSXL2005
Japanski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
368 €
DNGRSXL9309
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
33,02 €
DNGRSXLPO2500200
Japanski kuharski nož SAKIMARU, 27 cm, ružino drvo, Dellinger
188 €
DNGRXZF270
Japanski nož RESIN FUTURE, 15 cm, plava, Dellinger
74,99 €
DNGRH190
Japanski tanto nož RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
108 €
FDCK8175321
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
134 €
DNGRKH164
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH165
Japanski santoku nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
117 €
DB428117
Japanski nož SHOTOH 13 cm, smeđa, Lion Sabatier
24,99 €
LS3502346
Kategory
Japanski nož za povrće SEBRA, 17,5 cm, Forged
76,93 €
FORGEDSDV623460
Japanski nož Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
163 €
WU1030332617
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger
116 €
DNGRKH206
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
136 €
DNGRSXLKHP8
Japanski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
264 €
MB34684181
Japanski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
91 €
VN6852017G
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
116 €
DNGRSXLKHP8B
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
92 €
FDCK8175724
Japanski Gyutoh nož 5000MCD, 24 cm, Miyabi
549 €
MB34373241
Japanski Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
523 €
MB34374181
Japanski nož RESIN FUTURE, 15 cm, crvena, Dellinger
74,99 €
DNGRH192
Japanski nož CHAI DAO DAMASCUS, 16 cm, smeđa, Güde
2 290 €
GUDEDA774216
Up
Više proizvoda

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož