odpocet
0 dana
16 sati
27 minut
20 sekunde

Japanski noževi

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
20 proizvoda
Smeđa Obriši filtere
Japanski nož GYUTO/CHEF KANETSUNE TSUCHIME, 18 cm, smeđa, Dellinger DNGRKC951
Japanski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,42 €
DNGRSXL2005
Japanski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
368 €
DNGRSXL9309
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
33,02 €
DNGRSXLPO2500200
Japanski kuharski nož SAKIMARU, 27 cm, ružino drvo, Dellinger
188 €
DNGRXZF270
Japanski nož SHOTOH 13 cm, smeđa, Lion Sabatier
24,99 €
LS3502346
Japanski nož za povrće SEBRA, 17,5 cm, Forged
76,93 €
FORGEDSDV623460
Japanski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
91 €
VN6852017G
Japanski nož CHAI DAO DAMASCUS, 16 cm, smeđa, Güde
2 290 €
GUDEDA774216
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH167
Nož za povrće SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
120 €
DNGRKHOK7C
japanski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
231 €
DNGRSXL9302
Kategory
Japanski nož YANAGIBA 24 cm, smeđa, Lion Sabatier
40,59 €
LS3502344
Japanski nož DEBA 18,5 cm, smeđa, Lion Sabatier
60,39 €
LS3502345
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
217232 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 15 cm hneda dellinger
Novo u
DNGRDCKBJCH6
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Novo u
DNGRDCKBJCH8
Kuharski nož GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH166
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
186 €
DNGRSXLKH108
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRSXLKH134

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož