Kalupi za kruh

7 items total

Posude za kruh i štruce - za domaći kruh i druga slatka i kisela domaća peciva

Što su posude za kruh i štruce?

Posude za kruh, koje se obično nazivaju kalupi za kruh, vrsta su kalupa za kolače koji su obično pravokutnog oblika i imaju duboke stijenke koje omogućuju dizanje tijesta. Oni su prvenstveno dizajnirani za pečenje kruha , ali se mogu koristiti za pečenje raznih drugih jela, kao što su mesna štruca, preljev od limuna, terrine, kruh od banane i razni kolači i paštete.

Što trebate uzeti u obzir pri kupnji posude za kruh i štrucu?

  • Veličina: Odlučite koju ćete vrstu kruha najčešće peći. U Kulina dobit ćete tradicionalne kalupe za kruh s visokim kupolama, duže ili kraće kalupe za kruh, kao i silikonske kalupe za baguette ili žemlice.
  • Materijal: aluminij, lijevano željezo, silikon i keramika popularni su materijali koji se koriste za izradu posuda za kruh.
  • Značajke: Vaši će pečeni proizvodi lakše kliziti iz lima ako ima neprianjajući sloj, perforirane rupe potiču cirkulaciju zraka za hrskaviju koricu, a poklopac će držati kruh lijepo četvrtastim.

Za redovno pečenje kruha i kolača, Kulina nudi razne kalupe za kruh vrhunskih marki kao što su de Buyer, Emile Henry, Eva Solo i Lékué. Mnogi naši kalupi za kruh imaju neprianjajući premaz koji olakšava vađenje štruce ili kolača iz kalupa.

Koja je idealna posuda za pečenje kruha?

Prilikom pečenja kruha mora se koristiti odgovarajuća posuda kako bi se konzistentno pekao i imao prekrasnu vanjsku koricu. Posuda za kruh ili štrucu s visokim rubovima koji omogućuju dizanje kruha dizajnirana je posebno za pečenje kruha. Za dosljedno zagrijavanje i jednostavno uklanjanje, koristite posudu za kruh od aluminijskog čelika koja se ne lijepi. Posuda za kruh s poklopcem spriječit će dizanje kruha, što će rezultirati kruhom kvadratnog oblika s jednoličnom strukturom i tamno zlatnom koricom.

Je li metalna posuda bolja za pečenje kruha?

Metalne posude su preferirani način pečenja za većinu pekara. Metalne posude za kruh lako i brzo provode toplinu, dopuštajući toplini da se kreće kroz posudu, a zatim u vaše tijesto kako bi se kruh ravnomjernije ispekao.

Jeste li spremni za početak pečenja kruha? Možete upotrijebiti profesionalni kalup za štrucu/kruh iz opsežne kolekcije profesionalnih posuda za pečenje Kulina kako biste pojednostavili postupak.