kuhala

2 items total
Kuhalo za štednjak 9093, 1 l, srebrna/plava/narančasta, Alessi
135 €
AL90931LAZ
Kuhalo za štednjak NORDIC KITCHEN 1 l, za indukciju, srebrna, Eva Solo ES502925

Kuhala za vodu – dodajte retro izgled svojoj kuhinji s kuhalom za vodu

Standardni kuhala za vodu danas nisu toliko popularna kao što su bila u prošlosti, ali se još uvijek koriste u mnogim kućanstvima. Štoviše, najbolji dizajneri poput Michaela Gravesa i Alda Rossija potrudili su se i dizajnirali prekrasna kuhala za vodu za brend Alessi - koji su sada ikone dizajna. Stoga, ako smatrate da je tradicionalno kuhalo za vodu nešto za vas ili ako volite retro ugođaj u svojoj kuhinji, nemojte oklijevati i odaberite stilski kuhalo za vodu u Kulina.

Jesu li električna kuhala bolja od kuhala za vodu?

Teško je reći koja je vrsta kuhala za vodu bolja. Električna kuhala za vodu omogućuju brzo kuhanje vode i opremljena su automatskim isključivanjem. Dugoročno gledano, mogu uštedjeti vrijeme i novac jer su energetski učinkovitiji od kuhala za vodu na ploči za kuhanje, ali ne zaboravite prokuhati samo onoliko vode koliko vam je potrebno.

Izbor između kuhala za vodu i električnog kuhala u osnovi se svodi na vaš osobni ukus i zahtjeve, uključujući vizualne preferencije.

A ako ste ljubitelj čaja, u Kulina pronaći ćete i sjajne čajnike koji će vam omogućiti da skuhate najbolji čaj.

Zašto Amerikanci koriste kuhala za vodu?

Većina kuća u SAD-u radi na 100-127 volti, dok UK i mnoge druge zemlje koriste 220-240 volti. Dakle, električni kuhali za vodu ne bi zagrijavali vodu tako brzo kao u UK-u zbog nižeg napona u SAD-u. Kao rezultat toga, većina ljudi odlučuje kuhati vodu u tradicionalnom kuhalu za vodu.

Zašto ne bih trebao napuniti kuhalo vrućom vodom?

Ne savjetuje se punjenje kuhala vrućom vodom jer bi moglo biti opasno i oštetiti kuhalo.

Toplinski udar, koji može slomiti ili oštetiti komponente kuhala za vodu poput stakla ili metala, može se dogoditi kada se topla voda ulije u hladni kuhalo.

Punjenje kuhala za vodu vrućom vodom također može utjecati na kvalitetu vode osim sigurnosnih problema jer topla voda može imati više otopljenih minerala i metala od hladne vode, što može promijeniti okus i kvalitetu vode.

Stoga se obično savjetuje staviti hladnu vodu u kuhalo za vodu i zatim je zagrijati na željenu temperaturu. Ako želite saznati više o pripremi i posluživanju čaja, pročitajte naš vodič za poznavatelje čaja ovdje.