Kuhinjske škare

2 items total
Škare za perad, 24 cm, F.Dick
Škare za perad, 24 cm, F.Dick
Online na zalihama (>5 pcs)
96 €
FDCK9008624
Kuhinjske škare GREEN TOOLS, 24 cm, zelena, plastika, Eva Solo
19,95 €
ES531519

Kuhinjske škare – višenamjenski kuhinjski alat

Kuhinjske škare - što su i čemu služe?

Kuhinjske škare također poznate kao "kuhinjske škare" ili "kuharske škare", posebna su vrsta škara napravljenih za upotrebu u kuhinji. Općenito se izrađuju s robusnim, oštrim oštricama i jakim ručkama i koriste se za različite zadatke od kojih su neki navedeni u nastavku:

  • Rezanje peradi: Kuhinjske škare dobro funkcioniraju za ovaj zadatak jer mogu brzo prorezati meke kosti i zglobove.
  • Obrezivanje mesa: možete koristiti kuhinjske škare da skinete višak masnoće s mesa prije pečenja.
  • Sjeckanje bilja: bilje se može brzo i jednostavno nasjeckati na sitne komadiće bez modrica ili ozljeda korištenjem kuhinjske škare. Također možete provjeriti naše mezzalunas.
  • Rezanje povrća: Za rezanje povrća na male komadiće za salate ili juhe, koristite kuhinjske škare.
  • Rezanje pizze: Kuhinjske škare može se koristiti i za rezanje pizze na kriške, posebno ako je korica debela ili hrskava. Također možete pogledati naše noževe za pizzu .

Na Kulina, imamo kuhinjske škare poznatih robnih marki kao što su Fiskars, Zwillingi WMF koje su visoke kvalitete, dugotrajne i svestrane.

Jesu li kuhinjske škare razlikuju od običnih škara?

Svakako, postoji nekoliko značajnih aspekata u kojima kuhinjske škare razlikuju od običnih škara. Evo najvažnijih razlika:

  • Oblik i dizajn: Kuhinjske škare često se izrađuju s jačom, izdržljivijom oštricom od uobičajenih škara, što ih čini prikladnijima za rezanje kroz tvrđe ili deblje materijale i dijelove hrane poput konca, kostiju ili masnoće. Kako bi ponudili veću snagu i kontrolu, često imaju šire oštrice, duže ručke i jače okretne točke. Također su oštri poput žileta i opremljeni su dodatnim funkcijama poput otvarača za čepove boca, krckalica za orahe ili ljuskica za ribu ugrađenih u ručku.
  • Materijali: nehrđajući čelik, koji je otporan na hrđu i jednostavan za čišćenje, često se koristi za izradu kuhinjske škare jer je to materijal koji je siguran za upotrebu u kuhinji. Štoviše, neki kuhinjske škare nude značajke poput neklizajućih ručki ili uvlačivih oštrica za jednostavnije čišćenje.
  • Sigurnost hrane: Kuhinjske škare moraju se pridržavati strožih sigurnosnih standarda od uobičajenih škara jer su namijenjene za upotrebu s hranom. Moraju se, primjerice, jednostavno čistiti i sterilizirati te moraju biti izrađeni od materijala koji neće kontaminirati hranu niti zadržati bakterije.