15 items total
Lopatica za tijesto DUO, Joseph Joseph
Lopatica za tijesto DUO, Joseph Joseph
Online na zalihama (1 pcs)
12,36 €
JS80030
Gnječilica za krumpir EASY-MASH 20140, Joseph Joseph
12,36 €
JS20140
Set kuhinjskih dodataka ELEVATE, 6 kom, višebojno, Joseph Joseph
74,34 €
JS10119
Kuhinjska špatula ELEVATE 20122, žuta, Joseph Joseph
14,01 €
JS20122
Set kuhinjskih dodataka i noževa ELEVATE, Joseph Joseph
70,21 €
JS10480
Set kuhinjskih dodataka NEST, 6 kom, sivo-plavi, Joseph Joseph
49,55 €
JS10526
Gnječilica za krumpir DELTA, sklopiva, Joseph Joseph
14,42 €
JS10161
Kuhinjska lopatica UNI-TOOL, Joseph Joseph
13,60 €
JSUNITG0100S
Žlica za sladoled DUO COMPACT, Joseph Joseph
11,12 €
JS80002

Kuhinjski pribor – vaš osnovni kuhinjski alat

Što su kuhinjski pribor?

Kuhinjsko posuđe igra ključnu ulogu u pripremi jela i alat je koji se koristi u pripremi, kuhanju i posluživanju hrane.

Oni su neophodni alati koji pripremu obroka čine jednostavnijom, bržom i učinkovitijom. Neki od uobičajenih kuhinjskih alata su sljedeći:

  • Žlica za miješanje koristi se za miješanje obroka guste teksture, poput tijesta.
  • Set kuhinjskog pribora koji često uključuje razne žlice, kutlače, vilice, okretače itd.
  • Okretač : Okretač se koristi za brzo okretanje namirnica poput omleta, palačinke ili komada ribe.
  • Žlica s šupljinama omogućuje istjecanje tekućine, što je čini idealnom za cijeđenje povrća, zahvatanje hrane iz variva ili juhe
  • Četka za tijesto može se koristiti za mazanje marinade, rastopljenog maslaca ili ispirka od jaja na hranu prije pečenja.
  • Gnječilica za krumpir koristi se za drobljenje meke hrane za recepte kao što su pire krumpir, umak od jabuka i prženi grah.
  • Razlagači za palačinke koriste se za razvlačenje tijesta na strojevima za palačinke.
  • Kuhinjska lopatica koristi se za kuhanje i pečenje (mazanje, miješanje, okretanje itd.)
  • Kuhinjske kutlače koriste se za posluživanje juha, variva i drugih tekućina.

Postoji nekoliko drugih kuhinjskih alata, svaki s različitom upotrebom. Specifični kulinarski zadaci i sklonosti kuhara odredit će vrstu potrebne opreme.

Koji se materijali koriste za izradu kuhinjskog pribora?

Za izradu kuhinjskih alata može se koristiti nekoliko materijala. Izbor ovisi o površini na kojoj ih želite koristiti (površina tave, lonca ili kuhinjske zdjele), ali najčešći materijali koji se koriste za izradu kuhinjskog pribora su:

  • Plastika: plastično posuđe je lagano i pristupačno. Mogu se rastopiti ili deformirati ako su izloženi pretjeranoj toplini, ali su savršeni za korištenje s neprianjajućim posuđem.
  • Nehrđajući čelik: Nehrđajući čelik je robustan, otporan na hrđu i higijenski siguran materijal. Izdržljivost nehrđajućeg čelika čini ga idealnim za upotrebu s visokozagrijanim kulinarskim uređajima.
  • Najlon: kuhinjska oprema od najlona otporna je na ogrebotine i toplinu. Lagani su i jeftini, ali ako su izloženi jakoj toplini, mogu se rastopiti ili deformirati.
  • Silikon: Ovaj je materijal savršen za korištenje s neprianjajućim posuđem budući da je otporan na toplinu i ne lijepi se. Sa silikonskim kuhinjskim posuđem vaši lonci i tave neće biti izgrebani.
  • Drvo: Drveni pribor siguran je za neprianjajuće površine i neće izgrebati vaše lonce i tave. Mogu izdržati vrlo dugo uz odgovarajuće održavanje, a također su otporni na toplinu.

Također možete provjeriti naš vodič za kupnju o 10 najboljih kuhinjskih potrepština da vidite u koje druge kuhinjske potrepštine vrijedi uložiti.