odpocet
3 dani
18 sati
46 minut
48 sekunde

Kuhinjski ribeži

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
7 proizvoda
WMF Obriši filtere
Rotacijski ribež za sir GOURMET, WMF
Rotacijski ribež za sir GOURMET, WMF
Online na zalihama >5 pcs
52,49 €
WM1874216040
Ribež za đumbir, WMF
Ribež za đumbir, WMF
Online na zalihama >5 pcs
17,79 €
WM0644646030
Ručni fini ribež PROFI PLUS, WMF
Ručni fini ribež PROFI PLUS, WMF
Online na zalihama >5 pcs
28,39 €
WM1871516030
Ribež za sir PROFI PLUS, WMF
Ribež za sir PROFI PLUS, WMF
Online na zalihama >5 pcs
28,39 €
WM1871376030
Ribež za limun TOP TOOLS, WMF
Ribež za limun TOP TOOLS, WMF
Online na zalihama >5 pcs
34,69 €
WM0686176040
Ručni ribež UNIVERSAL, WMF
Ručni ribež UNIVERSAL, WMF
Online na zalihama 5 pcs
34,69 €
WM0644336030
Mandoline rezač, WMF
Mandoline rezač, WMF
Online na zalihama 2 pcs
29,39 €
WM0644306030

Kuhinjska četverostrana ribež – vaš nezamjenjiv alat za pripremu hrane

Ručne kuhinjske ribeže

Četverostrana ribež je kuhinjski alat s oštrim otvorima koji se obično koristi za ribanje povrća, sira, limunove ili narančine korice, začina (đumbira, češnjaka ili muškatnog oraščića), a može se koristiti i za ribanje drugih mekanih namirnica (npr. maslaca). To je osnovni kuhinjski dodatak, slično spiralizatoru ili mandolini.

Kako osigurati sigurnost pri korištenju ribeža?

Iako je ribanje mnogo sigurnije od rezanja mesa nožem, pri korištenju ribeža potrebno je biti oprezan. Možete koristiti zaštitne navlake za prste, a naše ribeže imaju gumene graničnike na donjoj strani ili na rubovima, koji sprječavaju neželjeno klizanje.

Koje vrste ribeža mogu odabrati?

Postoje različite vrste kuhinjskih ribeža, a njihov odabir ovisi o rezultatu koji želite postići i o namirnicama koje želite ribati.

  • Višestrani ribeži: Ova vrsta ribeža obično ima četiri strane s različitim vrstama otvora (veliki, manji, ribež za ribanje, ribež za rezanje na ploške). Ručka na gornjem dijelu pruža čvrst hvat, a različite površine za ribanje čine ovu vrstu ribeža univerzalnim kuhinjskim alatom.
  • Ravni četverostrani ribež: Ova vrsta ribeža (koja se naziva i četverostrani ribež) vrlo je jednostavna za korištenje jer je ravna, dobro prianja uz bilo koju zdjelu i najlakše ju je pohraniti. Ima jednu rešetkastu ploču s prilično velikom rešetkastom površinom.
  • Zester: To je uska ribež za limune i druge agrume, koja se koristi za ribanje korice limuna i drugih agruma, ali je također vrlo korisna za ribanje češnjaka, đumbira, muškatnog oraščića ili tvrdog sira, poput parmezana.
  • Bubnjasta ribež: Bubnjasta ribež s izmjenjivim bubnjevima za fino ili grubo ribanje idealan je alat za ribanje veće količine sira, mrkve, krastavaca, krumpira, tikvica ili čokolade. Namirnice se stavljaju u bubanj i ribaju se okretanjem ručke.

Vrhunske kuhinjske ribeže

Na Kulina nudimo veliki izbor kuhinjskih ribeža, ako želite pravu kvalitetu, oslonite se na one od Microplane, WMF i Oxo.

Microplane ribeže poznate su u cijelom svijetu i koriste ih najbolji kuhari u najboljim restoranima. Microplane zester vjerojatno je jedna od najpopularnijih ribeža na cijelom svijetu, stoga se pobrinite da je imate u svojoj kuhinji.

Ako trebate naribati veću količinu namirnica, možete koristiti neki od naših kuhinjskih robota ili električnih sjeckalica i drobilica.

Možda će vas zanimati