Lonci za kuhanje
Lonci - pogledajmo ispod poklopca!
Lonci su baš kao tave i noževi neophodna kuhinjska oprema. Ako se pitate koji vam lonci zaista trebaju, koji set posuda je najbolji za vas, kakav materijal ili kojeg proizvođača posuđa odabrati, pogledajte što imamo za vas ili provjerite naš detaljan vodič o loncima ovdje .
Koji set lonaca će biti najbolji za vas?
Kupnja pravog seta lonaca za vašu kuhinju ovisi o mnogim čimbenicima kao što su vrsta hrane koju obično kuhate, koliko često kuhate, kakvu vrstu štednjaka koristite i za koliko ljudi obično kuhate. Set lonaca obično se sastoji od 4 do 7 posuda i uključuje:
- jedan ili dva klasična lonca za supe, juhe, pastu i sl.
- duboki i plitki kaserol lonac (mali lonac za kuhanje riže, malih porcija hrane i sl.)
- lonac za umake (za umake i podgrijavanje malih porcija hrane,
- odgovarajući poklopci
Koji su najbolji brendovi posuđa za kuhanje?
U Kulini ćete pronaći mnoštvo vrhunskog posuđa od vrhunskih proizvođača lonaca i tava. Vrlo je važno odabrati pouzdanog proizvođača posuđa jer će materijali vrhunske kvalitete, sigurni za hranu, utjecati i na trajnost lonaca i na rezultate vaših kulinarskih eksperimenata. Među brendovima dostupnim u Kulini pronaći ćete poznate proizvođače kao što su Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF i Alessi. Možete odabrati pojedinačne posude ili set posuda u različitim veličinama.
Što trebate razmotriti prilikom odabira seta lonaca?
Kada birate set lonaca ili jednu posudu za svoju kuhinju, uzmite u obzir sljedeće:
- material: lonci od lijevanog željeza najbolji su kada je riječ o zadržavanju topline, mogu se koristiti generacijama i savršeni su za prženje u dubokom ulju i pečenje odrezaka, ali su i vrlo teški. Lonci od nehrđajućeg čelika također su vrlo izdržljivi, čelik ne reagira s kiselom ili alkalnom hranom i ne može se lako ogrebati. Također možete odabrati aluminijske ili bakrene lonce, a za više razlika između ovih materijala i prednosti odabira svakog od njih, pogledajte naš vodič za najbolje lonce ovdje
- handles: kada birate lonce, uvijek dobro pogledajte ručke. Jesu li dobro izolirane da se ne zagriju, jesu li sigurne za pećnicu?
- lids; da li su napravljeni od stakla te su prozirni, da li imaju rupicu za ispuštanje pare?
- vrsta štednjaka koji imate; imajte na umu da nisu svi lonci prikladni za indukcijske ili plinske štednjake pa uvijek provjerite informacije koje je naveo proizvođač
- style; naravno, kada je riječ o loncima za kuhanje, najvažniji aspekti su njihova kvaliteta, zadržavanje topline i trajnost, ali zapamtite da lonci ne ostaju uvijek u vašem kuhinjskom ormariću ili ladici. Ako redovito kuhate, često su izloženi pa neka njihov stil i boja odgovaraju stilu vaše kuhinje