Mesarski noževi

2 items total
Nož za rezbarenje PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
116 €
ZW31020201
Nož za rezbarenje PROFESSIONAL "S", 16 cm, Zwilling
94 €
ZW31020161

Mesarski nož – vaš višenamjenski nož za meso

Što je a mesarski nož?

Mesarski nož je veliki kuhinjski nož, obično s dugom, zakrivljenom oštricom, namijenjen za rezanje i lomljenje velikih komada mesa. Neophodan je za svakog ljubitelja mesa i bit će izvrstan dodatak kuhinjska sjekira, nož za filetiranje ili nož za otkoštavanje.

Koja je razlika između a mesarski nož i a kuharski nož?

Oba kuharski nož i mesarski nož vrlo su korisni noževi s jakim oštricama. A mesarski nož međutim, specijalizirana je vrsta kuhinjskog noža dizajniranog za rezanje debelih komada mesa. S druge strane, kuharski noževi su višenamjenski kuhinjski noževi koji se mogu koristiti za rezanje raznih namirnica, uključujući i meso.

Obično a mesarski nož ima dugu, zakrivljenu oštricu s vrhom usmjerenim prema gore, a njegov oblik čini je boljim alatom za cijepanje, sjeckanje i skidanje mesa.

Što čini dobro mesarski nož?

Visokokvalitetan mesarski nož bit će izvrstan pomoćnik u vašoj kuhinji. Trebao bi nuditi dobru ravnotežu, udoban zahvat i jaku oštru oštricu koja nudi određenu fleksibilnost koja će omogućiti lakše kretanje oko kostiju. Vaš mesarski nož trebao bi biti prilično dugačak s oštricom do 33 cm.

U Kulina pronaći ćete tradicionalne mesarske noževe renomiranih proizvođača kao što je Forged, kao i univerzalne noževe za pripremu mesa autor Zwilling ili WMF. Odaberite nož koji će najbolje odgovarati vašim potrebama i pobrinite se da ga održavate na najbolji mogući način, kako biste godinama uživali u njegovim prednostima.

Kako se brinuti za svoje mesarski nož?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vaša mesnica traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • Nož za šunku odložite odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok ili stalak za noževe ili kutiju za noževe
  • izoštriti svoje kuhinjska sjekira redovito koristeći oštrač za noževe
  • upotrijebite dasku za rezanje koja je pogodna za noževe i dovoljno velika da u nju stane šunka koju želite narezati