Nož za otkoštavanje PROFESSIONAL "S", Zwilling
Code: ZW31024141Product detailed description
Nož za otkoštavanje PROFESSIONAL "S" ima tanku, karakteristično zakrivljenu oštricu s ravnim rubom. Najprikladniji za rezanje mesa s kosti. Njime možete ukloniti tetive, koštano meso ili zategnuti kožu.
PROFESIONALNA serija "S".
- Klasik među kvalitetnim noževima
- Ergonomska sintetička ručka tradicionalnog dizajna s tri zakovice
- Standard pokroviteljstva
- Glatki prijelaz između štitnika i ručke
- Specijalni čelik proizveden za tvrtku ZWILLING J. I. Henckels
- FRIODUR® oštrica, otvrdnuta smrzavanjem
- SIGMAFORGE® nož - kovan iz jednog komada
- Tvrdoća cca 57 HRC Rockwell ljestvice
- Ručno brušenje
- Provjera laserske oštrice
- Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
- Noževi se mogu prati u perilici posuđa - ali preporučujemo ručno pranje
PROFESIONALNI noževi serije "S" svjetski su poznati po svojoj temeljitoj radioničkoj obradi, optimalnoj raspodjeli težine i sigurnoj upotrebi. Riječ je o klasičnim noževima u dizajnu s tri zakovicekoji se zahvaljujući upotrebi posebnog čelika i preciznom ručnom brušenju odlikuju visokom i dugotrajnom oštrinom. Vjeruju im profesionalni kuhari diljem svijeta, probajte ih i vi! Nećete se htjeti promijeniti nakon prve uporabe.
Korištene tehnologije i materijali
posebni visokokvalitetni čelik s optimalnom količinom kroma i ugljika korišten je za proizvodnju noževa proizvedenih prema posebnim zahtjevima isključivo za tvrtku ZWILLING J. I. Henckels. Uz tvrdoću od približno 57 HRC prema Rockwellu, ovaj čelik je fleksibilan, ima dobru početnu izvedbu rezanja, dug vijek trajanja oštrice i savršenu otpornost na koroziju. Noževi izrađeni od ovog posebnog čelika također se lako oštre. Potvrda ispravnog "recepta" za njegovu proizvodnju je činjenica da je od njega već napravljeno preko 100 milijuna noževa bez promjene sastava čelika.
Svojstva čelika dodatno se poboljšavaju za potrebe proizvodnje noževa posebnom patentiranom FRIODUR® metodom kaljenja, gdje se čelik nakon zagrijavanja na temperaturu iznad 1000 °C i zamućenja zamrznuti na -70 °C i zatim još dva puta zagrijati na cca 250 °C. Rezultirajuća molekularna struktura značajno povećava tvrdoću, žilavost i otpornost na koroziju noža.
Oštrica noža je iskovana iz jednog komada čelika pomoću metode SIGMAFORGE®, koja poboljšava svojstva čelika. Ovako kovane oštrice imaju gušću i homogeniju strukturu, što osigurava veću čvrstoću, žilavost i otpornost na otupljivanje oštrice.
Stabilna oštrica i savršena geometrija noža donose iznimnu sposobnost rezanja i preciznu kontrolu u rezu. Oštar kut pruža još veću oštrinu koja rezanje čini ugodnijim. Zahvaljujući klinastom rezu, nož reže hranu bez napora.
Standardni štitnik integriran je kao dio jednodijelne čelične oštrice. Osigurava pravilnu raspodjelu težine, štiti prste od klizanja po oštrici i osigurava preciznu kontrolu noža.
Ergonomska ručka izrađena je od izdržljivog sintetičkog materijala koji je nesalomljiv, otporan na udarce i prehrambene kiseline. Može se prati u perilici posuđa. Stabljike su pričvršćene za dršku s tri zakovice. Savršena poravnatost pojedinačnih dijelova sprječava hvatanje naslaga i bakterija, tako da noževi udovoljavaju strogim higijenskim standardima.
Održavanje noževa ZWILLING
Noževi s plastičnim drškama mogu se prati u perilici posuđa, ali preporučuje se ručno pranjekoje je nježnije za nož. Ako radije perete u perilici posuđa, imajte na umu da se visokokvalitetni noževi mogu oštetiti ako dođu u dodir s drugim priborom za jelo, loncima ili tavama tijekom procesa pranja. Prilikom stavljanja posuđa u perilicu potrebno je stoga provjeriti da oštrice noževa ne dodiruju druge predmete. Proizvođač također preporučuje štedljivi program s maksimalnom temperaturom od 55 °C za eventualno korištenje perilice posuđa.
Oštrenje noževa ZWILLING
Svaki nož treba s vremena na vrijeme naoštriti. Za oštrenje noževa iz serije PROFESSIONAL "S" preporučujemo sva oštrila i čelike ZWILLING koje možete pronaći u našoj ponudi, a mogu se koristiti i brusilice . Nudimo i originalno oštrenje izravno kod proizvođača - organizirat ćemo slanje noža na ZWILLING J. I. Henckels u Njemačkoj. Ako je potrebno, također možemo preporučiti prodavaonicu noževa s iskustvom u oštrenju noževa marke ZWILLING u Pragu.
Additional parameters
Category: | Noževi za otkoštavanj |
---|---|
Weight: | 0.2 kg |
Duljina oštrice: | 14 cm |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Informacije o proizvodu: | Sigurno za pranje u perilici posuđa |
Vrsta proizvoda: | Noževi za posebne namjene |
Kolekcija: | ZWILLING PROFESSIONAL S |
Margin: | D |
Veličina: | 14 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů |
Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.
Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.