Noževi za kruh

1 items total
210949 nuz na chleba alpha oak 32 cm hneda gude
285 €
GUDEE43132RL

Nož za kruh - nož za svaku kuhinju

Što čini nož nožem za kruh?

Nož za kruh je dugačak nož s nazubljenom oštricom. Obično je prilično fleksibilan i dovoljno nježan da kruh ostane netaknut dok se još reže. Nazubljena oštrica omogućuje vam rezanje mekanog kruha i prolazak kroz njegovu koricu bez nazubljenih rubova i bez drobljenja i ravnanja štruce. Ova vrsta noža jedan je od tri osnovna noža za svaku kuhinju – pogledajte naš konačni vodič za kupnju noža ovdje.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne noževe za kruh od nehrđajućeg čelika koje proizvode pouzdane marke kao što su Wusthof, Zwilling ili WMF. Također možete odabrati kovane noževe za kruh nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije noževe za kruh ovdje.

Čemu služi nož za kruh?

Nož za kruh vrlo je svestran i može se koristiti ne samo za rezanje kruha. Zahvaljujući svojoj nazubljenoj oštrici savršen je za rezanje mekih kolača (biskvit) i gustih kolača (pound cakes), svo voće i povrće s tvrdom korom – rajčice, ananas, bundeva, lubenica, itd.

Kako naoštriti nož za kruh?

Nož za kruh treba naoštriti, ali ga ne treba oštriti tako često kao kuharski nož. Ne postoji takva stvar kao što je automatski nazubljeni oštrač noževa pa to morate učiniti ručno. Za oštrenje noža s nazubljenom oštricom trebat će vam keramička ili čelična šipka za brušenje. Uzmite svoj nož za kruh, položite ga na šipku i pomičite ga gore-dolje nekoliko puta. Morate to učiniti zub po zub do kraja noža, nježno prolazeći šipkom kroz svaki nazubljeni dio. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj nož za kruh?

Ako želite da vam nož za kruh dugo traje, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož