Noževi za otkoštavanj

3 items total
Nož za rezbarenje 1905., 9 cm, F.Dick
Nož za rezbarenje 1905., 9 cm, F.Dick
Online na zalihama (>5 pcs)
60,91 €
FDCK8194709
Nož za rezbarenje OLIVE, 8,5 cm, Forged
Nož za rezbarenje OLIVE, 8,5 cm, Forged
Online na zalihama (2 pcs)
50,73 €
FORGEDSDV305102
Nož za rezbarenje SEBRA, 8,5 cm, Forged
Nož za rezbarenje SEBRA, 8,5 cm, Forged
Online na zalihama (>5 pcs)
53 €
FORGEDSDV625006

Noževi za otkoštavanje – upravo ono što trebate za otkoštavanje mesa

Što je nož za otkoštavanje?

Nož za otkoštavanje vrsta je kuhinjskog noža s dugom, tankom, savitljivom oštricom s oštrim vrhom. Koristi se za otkoštavanje komada mesa, ribe i peradi te skidanje kože s mesa i ribe. Noževi za otkoštavanje moraju biti izuzetno oštri, a što su duže oštri, to su izdržljiviji.

Kako se brinem za svoj nož za otkoštavanje?

Unatoč činjenici da je većina noževa za otkoštavanje izrađena od nehrđajućeg čelika, koji je prilično otporan na hrđu, voda ipak može doći u interakciju s oštricom ili drvenim drškama. Stoga je preporučljivo noževe za otkoštavanje očistiti i osušiti ručno odmah nakon upotrebe, kao što biste trebali s većinom kuhinjskih noževa. Također biste trebali pravilno pohraniti svoj nož nakon čišćenja tako da ga nakon toga stavite u blok za noževe ili na magnetnu policu .

Kako mogu držati nož za otkoštavanje oštrim?

Kako biste zadržali oštrinu oštrice svog noža za otkoštavanje, morate zapamtiti dvije stvari.

  • korištenje daske za rezanje pogodne za noževe koja neće otupiti vaš nož. Drvena ili bambusova daska za rezanje ili daska za rezanje od visokokvalitetne plastike najbolji su izbor, a pronaći ćete ih u Kulina
  • redovito oštrite nož za otkoštavanje. Njegovu nenazubljenu oštricu možete naoštriti pomoću oštrila za noževe dostupnog u Kulina
  • nikad ne stavljajte nož za otkoštavanje u perilicu posuđa. Isperite oštricu toplom vodom i sapunicom, prijeđite mekom krpom po rubu i odmah je osušite

Po čemu se nož za filete razlikuje od noža za otkoštavanje?

Noževi za filetiranje poznati su po svojoj fleksibilnosti i oštricama oštrim kao žilet, a dizajnirani su za rezanje ribe i uklanjanje kostiju. Noževi za iskoštavanje bolja su opcija za tvrđe meso poput svinjetine, govedine ili piletine.

U našoj online trgovini možete nabaviti vrhunske noževe za otkoštavanje proizvođača poput F. DIKCK , Wusthofi Dellinger. Ako pripremate puno mesa u svojoj kuhinji, trebali biste pogledati neke od naših čvršćih oštrica, uključujući mesarske i noževe za sjeckanje i pročitati naš vodič za kupovinu na kuhinjskim noževima ovdje.