Noževi za rezanje

7 items total

Noževi za pečenje – lako režite svoje komade mesa

Što je nož za mast?

Nož za špikanje koji se naziva i "nož za rezanje" je tanak, gladak nož izvrsne kvalitete rezanja i šiljate oštrice od 17 cm. Ovo je savršen nož za:

  • rezanje crvenog mesa ili peradi
  • fino rezanje sirovih ili kuhanih filea
  • rezanje kriški jednake debljine
  • špikovanje

U Kulina dobit ćete profesionalne noževe za špikovanje proizvođača Zwilling, Wusthof ili WMF, izrađene od izdržljivog visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.

Kako se vrši mast?

Salovanje je kulinarska tehnika koja se koristi za pripremu velikih komada mesa. Uključuje upletanje dugih traka masnoće u meso uz upotrebu posebnog noža koji se zove španski nož. Zahvaljujući slijetanju, kako se mast topi tijekom procesa kuhanja, pečenje ili rebarca bit će vlažniji, mekši i ukusniji.

Nakon što odrežete trakice masnoće, stavite mast u zamrzivač prije nego što počnete špikovati - trakice ćete lakše umetnuti u meso nakon što se stvrdnu.

Kako se brinuti za svoj nož za španjenje?

Kuhinjski noževi su velika investicija, pa ako želite da vaš nož za špakanje dugo traje, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož pomoću oštrila za noževe

Ako često pripremate meso u svojoj kuhinji, također možete provjeriti naš izbor noževa za otkoštavanje i noževa za filetiranje.