Noževi za rezanje

1 items total

Noževi za filete – besprijekorno ogulite vašu ribu s našim noževima za filete

Čemu služi nož za filete?

Nož za filetiranje je vrsta kuhinjskog noža koji se koristi za filetiranje. Član je obitelji noževa za otkoštavanje i posebno se koristi za filetiranje i pripremu ribe. Nož za filete ribe koristi se za rezanje kože, kostiju i mesa prilikom seciranja ribe.

Po čemu se nož za filete razlikuje od noža za otkoštavanje?

Noževi za filetiranje članovi su obitelji noževa za otkoštavanje, ali su njihove fleksibilne i poput britve oštre oštrice dizajnirane za rezanje ribe i uklanjanje kostiju. Noževi za iskoštavanje bolja su opcija za tvrđe meso poput svinjetine, govedine ili piletine.

Kako se oštri nož za filete ribe?

Fleksibilna oštrica noža za filetiranje zahtijeva drugačiju vrstu brušenja od ostalih noževa zbog svoje fleksibilnosti. Nož za filete naoštren je od vrha do pete za razliku od drugih noževa koji se oštre od pete do vrha.

Da biste dobili idealan oštrač za svoj nož, možete pogledati našu kolekciju oštrila za noževe.

Što čini dobar nož za filetiranje?

  • materijal - pobrinite se da odaberete visokokvalitetni nož s oštricom koja neće lako hrđati
  • duljina oštrice - jedna od najvažnijih karakteristika noža za filete je njegova duljina. Ali duljina vašeg noža trebala bi ovisiti o veličini ribe koju najčešće pripremate. Za veću ribu odaberite nož s dužom oštricom, a za manji ulov s kraćom
  • tanka i fleksibilna oštrica - odgovarajući stupanj fleksibilnosti oštrice omogućit će vam da s lakoćom režete file i napravite precizne rezove

U Kulina pronaći ćete veliki izbor vrhunskih noževa za filetiranje poznatih proizvođača kao što su Wusthof i Forged , a ako volite ribu, svakako provjerite naše zbirka noževa za losos i pribora za jelo od plodova mora i ribe.

Također možete pročitati naš vodič za kupovinu o tome kako odabrati savršene noževe za svoju kuhinju ovdje.

Kako se brinuti za svoj nož za filetiranje?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vam nož za filete dugo traje, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož