odpocet
6 dana
12 sati
36 minut
19 sekunde
Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
77 proizvoda
Dellinger Obriši filtere
Japanski nož GYUTO/CHEF KANETSUNE TSUCHIME, 18 cm, smeđa, Dellinger
57,81 €
DNGRKC951
Japanski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,42 €
DNGRSXL2005
Japanski nož za rezbarenje EYES, 9 cm, Dellinger
41,28 €
DNGRSXLKHAUS4
Santoku nož KANETSUNE TSUCHIME, 16 cm, smeđa, Dellinger
57,81 €
DNGRKC952
Džepni nož EASY, 11 cm, žuta, Dellinger
Outlet –15 %
17,52 €
20,62 €
DNGR8595705405240
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
33,02 €
DNGRSXLPO2500200
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
33,02 €
DNGR6971496038317
Santoku nož KIRITSUKE, 18 cm, Dellinger
310 €
DNGRSXL9303
Nož za rezanje SAMURAI, 10 cm, Dellinger
41,49 €
DNGRSXLKHP35
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
41,28 €
DNGR6971496038270
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Novo u
163 €
DNGR6501
Kategory
japanski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
231 €
DNGRSXL9302
Japanski nož RESIN FUTURE, 15 cm, plava, Dellinger
74,99 €
DNGRH190
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
136 €
DNGRSXLKHP8
210433 kapesni nuz easy 11 cm modra dellinger
20,62 €
DNGR8595705405264
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRSXLKH134
Kamen za oštrenje 240/1000 RISAM, veliki, Dellinger
33,02 €
DNGR6971496038485
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH167
Nož za oštrenje 400/1500 RISAM, Dellinger
30,95 €
DNGR6971496038331
Blok za izravnavanje brusnog kamena 180 RISAM, keramika, Dellinger
24,75 €
DNGR6971496038652
Santoku nož SANDVIK RED NORTHERN SUN, 18,5 cm, Dellinger
103 €
DNGRKH204
Nož za povrće SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
120 €
DNGRKHOK7C
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
116 €
DNGRSXLKHP8B
Up
Više proizvoda

Kuhinjski noževi: Spoj preciznosti i kvalitete

Kuhinjski noževi su temelj svake kuhinje, a pravilno odabran model može značajno olakšati i učiniti pripremu jela ugodnijom. Kvalitetan nož ne samo da osigurava učinkovito i sigurno rezanje, već i doprinosi boljem očuvanju strukture i svježine namirnica.

Vrste kuhinjskih noževa

  • Kuharski nož – univerzalan alat sa širokom oštricom, pogodan za rezanje mesa, povrća i sjeckanje začinskog bilja.
  • Pekarski nož – nazubljena oštrica omogućuje jednostavno rezanje kruha i peciva bez deformiranja.
  • Nož za povrće – mali, okretan nož idealan za guljenje, čišćenje i precizan rad s povrćem i voćem.

Materijali oštrica

  • Nehrđajući čelik – otporan na koroziju, lako se održava i dugo zadržava oštrinu.
  • Ugljični čelik – iznimno oštar, ali zahtjevniji za održavanje jer je sklon koroziji.
  • Damask čelik – višeslojni čelik s jedinstvenim uzorkom, spaja tvrdoću, oštrinu i vizualnu privlačnost.
  • Keramički noževi – iznimno oštri i lagani, idealni za rezanje voća i povrća, ali su krhkiji i osjetljiviji na udarce.

Vrhunski brendovi kuhinjskih noževa

Pri odabiru kvalitetnog noža ključno je odabrati provjerenog proizvođača koji kombinira preciznu ručnu izradu s modernim tehnologijama:

  • WÜSTHOF – njemački brend s više od 200 godina tradicije, poznat po preciznoj izradi i korištenju visokokvalitetnog čelika. Njihovi noževi su omiljeni među profesionalnim kuharima diljem svijeta.
  • ZWILLING – još jedan njemački proizvođač s dugom poviješću koji nudi širok raspon noževa odlikovanih inovativnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom.
  • DELLINGER – moderan brend koji kombinira tradicionalnu izradu s modernim tehnologijama. Njihovi noževi su cijenjeni zbog svog originalnog dizajna i iznimnih reznih svojstava.

Održavanje i njega noževa

Za očuvanje dugog vijeka trajanja i oštrine noževa važno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila:

  • Ručno pranje – iako su neki noževi označeni kao prikladni za perilicu posuđa, preporučuje se ručno pranje kako bi se izbjeglo oštećenje oštrice.
  • Redovito oštrenje – za održavanje optimalne oštrine potrebno je redovito oštriti noževe pomoću brusnog kamena ili čelika za oštrenje.
  • Pravilno skladištenje – noževe treba čuvati u bloku za noževe, na magnetnoj letvi ili u zaštitnim navlakama kako bi se spriječilo oštećenje oštrice.

Ulaganje u kvalitetan kuhinjski nož isplati se ne samo u smislu udobnosti prilikom kuhanja, već i s gledišta sigurnosti i učinkovitosti rada. Ispravno odabran nož olakšat će vam svakodnevnu pripremu jela i osigurati savršene rezultate.


Pročitajte i