odpocet
0 dana
17 sati
55 minut
22 sekunde

Oštrila za noževe

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
45 proizvoda
Oštrač za noževe Obriši filtere
Oštrač za noževe, siva, Victorinox
Oštrač za noževe, siva, Victorinox
Online na zalihama >5 pcs
35,09 €
VN78715
Štap za brušenje noževa, 23 cm, keramika, Zwilling
64,02 €
ZW32513231
Oštrač za noževe TWINSHARP SELECT, Zwilling
54,26 €
ZW32601000
Oštrač za noževe GOURMET, WMF
Oštrač za noževe GOURMET, WMF
Online na zalihama >5 pcs
40,99 €
WM1876516030
Oštrač za noževe, F.Dick
Oštrač za noževe, F.Dick
Online na zalihama >5 pcs
134 €
FDCK9009200
Dijamantni čelik za oštrenje KATAI, 26 cm, Forged
125 €
FORGEDSDV625426
Štap za brušenje noževa RED SPIRIT, 25 cm, F.Dick
80,91 €
FDCK7174125
210454 drzak brusneho kamene risam nastavitelny dellinger
33,02 €
DNGR6971496038263
Štap za brušenje noževa OLIVE, 26 cm, drška od maslinovog drva, Forged FORGEDSDV305379
Oštrač za noževe za japanske noževe, Miyabi
95 €
MB34536007
Oštrač za noževe GOURMET, 2 stupnja, WMF
47,29 €
WM1874376030
Oštrač za noževe, crna, Victorinox
Oštrač za noževe, crna, Victorinox
Online na zalihama >5 pcs
37,19 €
VN787213
Kategory
Nož za oštrenje 400/1000 RISAM, Dellinger
28,88 €
DNGR6971496038294
Štap za brušenje noževa DARKNITRO 30 cm, smeđa, F.DICK
198 €
FDCK71103302
Kamen za oštrenje 2000/5000, Dellinger
35,50 €
DNGRRIRW252
Oštrač za noževe GOURMET, WMF
Oštrač za noževe GOURMET, WMF
Online na zalihama 5 pcs
25,19 €
WM1880276270
Čelik za oštrenje GRAND GOURMET, 23 cm, WMF
95 €
WM1889646030
Stalak za oštrenje kamenja, drvo, Miyabi
94 €
MB34536000
Oštrač za noževe, nehrđajući čelik, WMF
68,29 €
WM1874436030
Štap za brušenje noževa, 31,5 cm, kromirano, Zwilling
83,93 €
ZW32542310
Nož za oštrenje 1000/3000, Wüsthof
Nož za oštrenje 1000/3000, Wüsthof
Online na zalihama >5 pcs
86,79 €
WU4451
Oštrač za noževe, crvena, Victorinox
37,19 €
VN78721
Blok za izravnavanje brusnog kamena 180 RISAM, dijamant, Dellinger
33,02 €
DNGR8595705400191
Štap za brušenje noževa, 23 cm, WMF
76,69 €
WM1880226030
Up
Više proizvoda

Oštrila za noževe – moraju biti u svakoj kuhinji

Trebam li oštrač za noževe?

Oštrila za noževe apsolutno su neophodna ako ulažete u kvalitetne kuhinjske noževe i ako očekujete njihovu vrhunsku izvedbu. Ni najbolji nož neće biti učinkovit ako ga ne oštrite redovito, a redovito oštrenje vaših noževa jedno je od osnovnih pravila njihova održavanja. Očito možete odnijeti svoje noževe stručnjaku, ali ako puno kuhate i ako koristite svoj kuharski nož, santoku nož ili nož za kruh na svakodnevno biste svoje noževe trebali oštriti čak svaka dva tjedna, što čini kupnju vlastitog oštrila za noževe razumnim izborom.

Koje su različite vrste oštrila za noževe?

Postoje različite vrste oštrila za noževe i možete ih pronaći u Kulina (provjerite naše najprodavanije oštrice za noževe ovdje prije nego što se odlučite). Izbor ovisi o vrsti noža koji imate, kosini noža (obliku oštrice) i načinu na koji želite pristupiti procesu oštrenja (ručno ili električno). Glavne vrste oštrila za noževe su:

  • brusno kamenje (mnogi profesionalci vjeruju da je kamenje za oštrenje najbolji način oštrenja vaših noževa jer noževe možete oštriti pod bilo kojim kutom),
  • električna oštrila,
  • ručna oštrila,
  • čelici za oštrenje/honanje koji se koriste za brušenje oštrice noža, manje oštrenje. Izrađuju se od čelika, keramike ili imaju dijamantni premaz.
  • nazubljeni oštrači za noževe namijenjeni za noževe s nazubljenim oštricama

Kako se oštri nož s brusnim kamenom?

Mnogi ljudi vjeruju da oštrenje noževa brusnim kamenom rezultira oštrijom oštricom noža od drugih metoda. Ako se odlučite kupiti brusni kamen, ključno je prvo pročitati upute proizvođača, ali opći postupak je sljedeći:

  • potopite i namočite svoj brus u vodu
  • nagnite nož pod pravilnim kutom na gruboj strani
  • trčite nožem gore-dolje po kamenu glatkim pokretima pazeći da pokrijete cijelu oštricu i njezine obje strane (ako je nož dvostruko zakošen)
  • okrenite kamen na drugu stranu i ponovite postupak
  • operite i osušite nož kad završite

Kako naoštriti nož šipkom za brušenje?

Ako želite koristiti čeličnu šipku, pridržavajte se sljedećih pravila, ali uvijek prvo provjerite upute proizvođača:

  • držite dršku noža u svojoj dominantnoj ruci, a šipku u drugoj, obje usmjerene uspravno
  • petu oštrice postavite na čelik oko 2 cm od vrha čelika, stvarajući V-oblik (otprilike pod kutom od 15 – 20 stupnjeva)
  • povucite nož niz čelik prema vrhu oštrice 5 do 10 puta (pazite da samo rub dodiruje čelik – ne sa strane i pomičite nož, a ne čelik)
  • dotaknite šipku srednjim pritiskom i pokušajte zadržati pravi kut
  • isto ponovite s drugom stranom oštrice (ako je nož dvostruko zakošen)