Parni lonci

1 items total
Umetak za tjesteninu ABOUT, 24 cm, MAUVIEL
111 €
ML522224

Kuhala na pari – zdrav i praktičan način kuhanja

Koje su prednosti kuhanja hrane na pari?

A kuhalo na paru, također poznat kao kuhalo za hranu na pari, mali je kuhinjski aparat koji koristi toplinu pare za kuhanje ili pripremu raznovrsne hrane držeći hranu u zatvorenoj posudi kako bi se spriječilo izlaženje pare.

Kuhanje na pari je brza, jednostavna metoda kuhanja s malo masnoće i kalorija koja čuva hranjive tvari u hrani i koristi se za kuhanje raznih namirnica. Jedna od dobro poznatih prednosti kuhanja na pari je to što je to hranjiva tehnika kuhanja koja čuva vitamine i minerale, kao i druge hranjive sastojke hrane. To je metoda kuhanja s niskim udjelom masti i kalorija jer se ne koriste ulje ili mast. U usporedbi s kuhanjem ili prženjem, kuhanje na pari također je brz i jednostavan način kuhanja. Nudi vam praktičnu tehniku kuhanja tako da se možete baviti drugim aktivnostima dok se vaš obrok kuha.

Konačno, budući da ova kuhala ne dodaju nikakve dodatne okuse jelu, služe za poboljšanje prirodnih okusa namirnica poput povrća.

U Kulina pronaći ćete i parne posude i umetke.

Koju hranu mogu kuhati s a kuhalo na paru?

Povrće, meso, plodovi mora i škrob poput peciva kuhanih na pari najčešće su jela koja se kuhaju na pari. Umjesto tvrđe hrane poput odreska, nježni proteini poput nemasnih ribljih fileta i pilećih prsa bez kostiju i kože bolje se kuhaju na pari.

Neko voće, poput breskvi i krušaka, također je idealan izbor za kuhanje na pari, bilo da želite pripremiti kompot od kuhanog voća ili domaću dječju hranu.

Kako čistite i uklanjate kamenac a kuhalo na paru?

Budući da kuhanje u aparatu za kuhanje na pari ne uključuje ulja ili umake, čišćenje je vrlo jednostavno. Sve odvojive zdjele, ladice i poklopci kuhala na pari, osim posuda za kuhanje na pari od bambusa, mogu se prati ručno ili u perilici posuđa u skladu s uputama proizvođača. Uvjerite se da je aparat za paru isključen i da se ohladi na dodir prije čišćenja.

Koncentracija minerala u vodi uzrokuje da se neke komponente kuhala na paru povremeno počnu činiti mutnim i ne mogu se ukloniti rutinskim čišćenjem. Za uklanjanje kamenca iz posude za kuhanje na pari, pustite je napunjenu bijelim octom umjesto vodom i temeljito isperite.

Postoji nekoliko drugih električnih uređaja dostupnih na Kulina uključujući friteze, kuhala za rižu, vakuum kuhala itd. Provjeri ih!