Preše & cjedila
Preše i cijedilice – zgodni pomoćnici u vašoj kuhinji
Kako svoj rad u kuhinji učiniti učinkovitijim?
Korištenje različitih vrsta kuhinjskih preša i stiskača može vam olakšati i ubrzati kuhanje. Ako se pitate vrijede li preša za krumpir, drobilica za orahe ili ručni sokovnik tog novca, odgovor je da. Rukama cijediti citruse ili žlicom gnječiti krumpir uvijek je opcija, ali ako često obrađujete te sastojke, razmislite o tome da svoj posao u kuhinji učinite učinkovitijim. Ako često radite neki kulinarski zadatak, svakako se isplati kupiti si odgovarajući kuhinjski dodatak koji će vam olakšati zadatak.
Preše i cijedilice dostupne u Kulina
U Kulina nudimo razne kuhinjske dodatke, a među našim prešama pronaći ćete:
- češnjak preses
- ručni sokovnici i cijedilice za voće
- preše za krumpir
- krekeri za orahe
- preše za hamburgere
Kako se brinem za svoje kuhinjske preše i cijedilice?
Kuhinjske preše i cijedilice neophodna su oprema za pripremu niza jela, uključujući pire krumpir, umake, tjesteninu i sokove. Trajnost ovih alata može se produžiti pravilnom njegom i održavanjem. Evo nekoliko savjeta za čišćenje vaših kuhinjskih preša i stiskača:
Očistite nakon svake upotrebe: prešu ili stiskalicu obavezno temeljito očistite odmah nakon upotrebe kako biste se riješili ostataka hrane. Očistite sve ostatke nježnom četkom i toplom sapunastom vodom.
Temeljito osušite: Pazite da potpuno osušite prešu ili stiskalicu nakon čišćenja. Prije nego što ga odložite, uklonite svu vlagu čistom krpom i provjerite jesu li sve komponente čiste i potpuno suhe.
Pravilno čuvajte: Prešu ili stiskalicu držite na suhom i sigurnom u kuhinjskim ladicama ili organizatorima za posuđe. Pobrinite se da organizirate svoje posuđe na način da ono koje najčešće koristite bude uvijek pri ruci.