pribor za posluživanje
Pribor za jelo – neizostavan alat za posluživanje
Što su pribori za serviranje?
Pribor za jelo je vrsta pribora za posluživanje koji se koristi za posluživanje hrane, obično na blagovaonski stol. Ovaj je pribor za jelo često izrađen od kvalitetnih materijala kao što su nehrđajući čelik, drvo ili plastika, a može biti i umjetnički izrađen kako bi se lijepo uklopio s ostalim posuđem kao što je pribor za jelo, zdjele za posluživanje ili naočale.
Postoje različite vrste pribora za jelo, a na web stranici Kulina naći ćete ih puno. Oni uključuju:
- Setovi za posluživanje salate: ako želite izmiješati i poslužiti svoju salatu na elegantan način, svakako će vam trebati set za posluživanje salate ili hvataljke za salatu. Setovi za posluživanje salate sastoje se od žlice za salatu i vilice za salatu. Žlice za salatu nude veću kontrolu i veću površinu od standardnih žlica.
- Vilice za posluživanje: vilice za posluživanje s dugom drškom koje se koriste za posluživanje mesa ili povrća.
- Kutlače za juhu i umake: ukrasne kutlače za juhu i žlice za umake koje se koriste za posluživanje umaka ili drugih tekućih umaka. Žličnjaci za posluživanje s velikim, okruglim šalicama također su savršeni za posluživanje variva, povrća i riže.
- Poslužitelji za kolače - Poslužitelji za kolače korisni su alati za posluživanje kolača, ali i lazanja ili focaccia
Koja je razlika između kuhinjski dodaci i pribor za posluživanje?
Kuhinjski dodaci ponekad su vrlo slični priboru za posluživanje. Kuhinjske žlice, na primjer, mogu se koristiti i za kuhanje i za posluživanje. Međutim, postoje velike razlike između ove dvije vrste posuđa, a to su:
- kuhinjski dodaci moraju biti sigurni za lonce i tave, ne mogu ogrebati njihove neljepljive površine i stoga moraju biti izrađeni od materijala koji se ne grebu, ali su istovremeno otporni na toplinu. Kuhinjsko posuđe se stoga vrlo često izrađuje od drva, silikona ili plastike.
- pribor za posluživanje s druge strane koristi se u blagovaonici i prati naše posuđe, staklo i pribor za jelo. To je dio postavke stola. Zbog toga je vrlo često vrlo dekorativan i obično izrađen od nehrđajućeg čelika.
Kako mogu njegovati i održavati svoj pribor za jelo?
Ispravno čišćenje, skladištenje i rukovanje dio su održavanja vašeg pribora za jelo. Vaš pribor za jelo nakon svake upotrebe treba ručno oprati blagim deterdžentom za posuđe i toplom vodom, a zatim odmah osušiti. Čuvajte pribor za posluživanje na čistom i suhom mjestu, daleko od vode i prašine.
Uslijed kontakta sa zrakom ili prehrambenim kiselinama, vaš bi pribor za jelo s vremenom mogao potamniti ili promijeniti boju. To možete ukloniti tako da ih očistite sredstvom za poliranje srebra ili neabrazivnim sredstvom za čišćenje metala, slijedeći upute proizvođača.