odpocet
5 dana
17 sati
30 minut
10 sekunde

Satare

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
12 proizvoda
Kuhinjska sjekira PRO, set od 2 kom, Zwilling
Outlet –30 %
186 €
266 €
ZW38447005
Kineski kuhinjski nož ROSE WOOD DAMASCUS, 16,5 cm, Dellinger
138 €
DNGRXZB27RW7CH
Kineska kuhinjska sjekira za povrće KINEO, 18,5 cm, WMF
62,99 €
WM1896206032
Set kuhinjskih sjekira GOURMET, 2 kom, Zwilling
155 €
ZW36130000
Mačeta URBAN FARMER, 18 cm, Wüsthof
Mačeta URBAN FARMER, 18 cm, Wüsthof
Online na zalihama 2 pcs
109 €
WU1025247918
Kuhinjska sjekira OLIVE, 19 cm, ručka od maslinovog drva, Forged
103 €
FORGEDSDV623200
Kuhinjska sjekira FOUR STAR, 15 cm, Zwilling
140 €
ZW31095151
Kuhinjska sjekira GOURMET, 15 cm, Zwilling
88,43 €
ZW36115151
211018 sekacek na maso alpha pom 18 cm cerna gude solingen
157 €
GUDE174018
210967 sekacek na maso alpha oak 18 cm hneda gude solingen
204 €
GUDEE74018
Kineska kuhinjska sjekira PRO, Zwilling
97 €
ZW38415121
170720 2 sekacek na maso classic 16 cm wusthof
229 €
WU1040102816
Kategory

Sjekarski nož – vaš moćni kuhinjski alat

Što je to nož i za što ga možete koristiti?

Sjekira je ogroman nož nalik na sjekiru s pravokutnom oštricom. Iako se može činiti neudobnim, kad ga počnete koristiti, dizat ćete ga jednako često kao kuharski nož. Njegova snažna višenamjenska oštrica može se koristiti za:

  • cijepajući velike komade mekih kostiju
  • sjeckajući velike komade mesa
  • rezanje velikog povrća poput bundeve, kupusa ili tikve
  • sjeckanje svih vrsta povrća
  • drobljenje režnjeva češnjaka
  • filetiranje ribe
  • zagrabite nasjeckane sastojke i prebacite ih u lonac, tavu ili wok

Koliko vrsta noževa za sjeckanje postoji?

U Kulina pronaći ćete izbor vrhunskih sjekača svjetski poznatih marki kao što su Wusthof i Zwilling. Odabir pravog sjekire ključan je i ovisi o zadatku koji želite najčešće obavljati i sastojcima koje želite njime pripremati. Postoji nekoliko vrsta noževa koje možete kupiti, s oštricama različitih oblika i veličina, a svaka ima svoje karakteristike.

  • Sjekač za meso

Sjekač za meso je kulinarski instrument koji se koristi za rezanje velikih dijelova mesa, tetiva i kostiju. Sjekač se može koristiti za obradu mekših komadića mesa, kao i za sjeckanje kostiju, hrskavice i tetiva. Može bez napora obraditi govedinu, svinjetinu i ribu, a obično se koristi za pečenje i perad.

  • Kineski satara

Veliki noževi poznati kao "kineski noževi" uglavnom se koriste u kineskoj kuhinji, ali su prikladni za razne oblike domaće kuhinje. Imaju široku oštricu s mekim zakrivljenjima i zaobljenim rubom. Svaki dan ćete posezati za kineskim nožem za sjeckanje, rezanje, kockice i mljevenje svih sastojaka za svoja omiljena jela.

  • Sjekač za povrće

Sjekač za povrće - veliki, četvrtasti nož s vrlo širokom oštricom - savršen je za rezanje velikog povrća poput kupusa, sjeckanje tvrdog povrća poput mrkve, luka i celera, ali i one mekše poput rajčice.

Kako se brinuti za svoj nož?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vam nož za sjeckanje dugo traje, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i skladištenje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • Nož za šunku odložite odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok ili stalak za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite nož pomoću oštrila za noževe -
  • upotrijebite dasku za rezanje koja je pogodna za noževe i dovoljno velika da u nju stane šunka koju želite narezati