Soli

15 items total
Sol THE SECRET BLEND, 320 g, Nicolas Vahé
12,60 €
NV104981003
Sol s crnim vinom i lovorom, 340 g, Nicolas Vahé
11,49 €
NV104981016
Crnomorska sol, 320 g, Nicolas Vahé
Crnomorska sol, 320 g, Nicolas Vahé
Online na zalihama (>5 pcs)
16,49 €
NV104981035
Sol s bosiljkom, češnjakom i peršinom, 250 g, s mlincem, Lie Gourmet LIE120
Sol s crnim i bijelim paprom, 220 g, s mlincem, Lie Gourmet
11,49 €
LIE255
Sol sa parmezanom i bosiljkom, 320 g, Nicolas Vahé
12,60 €
NV104981000
Sol s ružičastim paprom, 215 g, s mlincem, Lie Gourmet
12,60 €
LIE121
Sol za tartufe, 265 g, s mlincem, Lie Gourmet
13,65 €
LIE122
Sol s rajčicama i maslinama, 255 g, s mlincem, Lie Gourmet
11,50 €
LIE256
Sol s bosiljkom, parmezanom i limunom, 200 g, s mlincem, Lie Gourmet
11,49 €
LIE148
Francuska morska sol, 335 g, Nicolas Vahé
13,65 €
NV104981004
Himalajska sol, 280 g, s mlincem, Lie Gourmet
12,60 €
LIE117
Sol s paprom, majčinom dušicom i ljutikom, 190 g, s mlincem, Lie Gourmet LIE119
Sol s ružmarinom, paprikom i čilijem, 230 g, s mlincem, Lie Gourmet LIE118
Sol s čilijem CHILLI BLEND, 315 g, Nicolas Vahé
12,60 €
NV104981037

Gurmanske i aromatizirane soli - mala poslastica za vašu kuhinju ili za vašeg prijatelja...

Sol – je li važna u kuhanju?

Sol, kao i papar – jedan je od najpopularnijih začina koji začinjavaju naša jela već tisućama godina. Svaki bi kuhar vjerojatno čak rekao da je sol jedan od najvećih prijatelja čovječanstva! Zbog nje su se ratovali, u njoj su se mogle isplaćivati plaće, pomagala je u zacjeljivanju rana, a mogla je i donijeti sreću!

Koje su glavne uloge soli u kuhinji? Je li zdravo?

Sol daje više okusa, a bitna je hranjiva tvar i konzervans hrane. I iako dodavanje previše soli vašim jelima može biti nezdravo, sol je nutrijent koji je neophodan za ljudski život – ona uravnotežuje tekućine u krvi, održava zdrav krvni tlak i regulira rad mišića i živčane impulse.

Sol – čime je začiniti i kako je poslužiti?

Imajte na umu da sol pojačava prirodni okus sastojaka, ali ako se bojite dodavanja previše soli svojoj hrani, možete je samo malo posoliti i na stol donijeti malo kvalitetne, čiste ili aromatizirane soli. Sol – za razliku od papra ne mora biti svježe mljevena (ne sadrži hlapljive spojeve koji se oslobađaju mljevenjem i ne stari), ali možda biste trebali upotrijebiti mlinac ili žbuke kako biste dobili odgovarajuću veličinu soli za svoje jelo.

U Kulina nudimo Vam zanimljiv izbor prirodnih i zdravih gurmanskih soli i začina. Izgledaju sjajno na kuhinjskoj polici ili radnoj plohi kao i na stolu dajući vašim gostima pravu količinu arome za njihova jela i nudeći neke nove okuse.

Koji se sastojci obično koriste za aromatiziranje soli?

  • sušeno bilje
  • sušeni citrusi ili rajčice
  • ostali začini

Za što možete koristiti sol s okusom?

S našim mješavinama soli začinite sve vrste jela, čak i ona najjednostavnija! Sol s okusom možete koristiti za:

  • sve vrste salata i zelja
  • preko mesa i ribe
  • preko pečenog povrća i krumpira
  • jela od tjestenine
  • visokokvalitetni kruh s… kriškama rajčice
  • slastice (sol sa suhim čilijem posebno dobro ide uz čokoladu!)