Soli
Gurmanske i aromatizirane soli - mala poslastica za vašu kuhinju ili za vašeg prijatelja...
Sol – je li važna u kuhanju?
Sol, kao i papar – jedan je od najpopularnijih začina koji začinjavaju naša jela već tisućama godina. Svaki bi kuhar vjerojatno čak rekao da je sol jedan od najvećih prijatelja čovječanstva! Zbog nje su se ratovali, u njoj su se mogle isplaćivati plaće, pomagala je u zacjeljivanju rana, a mogla je i donijeti sreću!
Koje su glavne uloge soli u kuhinji? Je li zdravo?
Sol daje više okusa, a bitna je hranjiva tvar i konzervans hrane. I iako dodavanje previše soli vašim jelima može biti nezdravo, sol je nutrijent koji je neophodan za ljudski život – ona uravnotežuje tekućine u krvi, održava zdrav krvni tlak i regulira rad mišića i živčane impulse.
Sol – čime je začiniti i kako je poslužiti?
Imajte na umu da sol pojačava prirodni okus sastojaka, ali ako se bojite dodavanja previše soli svojoj hrani, možete je samo malo posoliti i na stol donijeti malo kvalitetne, čiste ili aromatizirane soli. Sol – za razliku od papra ne mora biti svježe mljevena (ne sadrži hlapljive spojeve koji se oslobađaju mljevenjem i ne stari), ali možda biste trebali upotrijebiti mlinac ili žbuke kako biste dobili odgovarajuću veličinu soli za svoje jelo.
U Kulina nudimo Vam zanimljiv izbor prirodnih i zdravih gurmanskih soli i začina. Izgledaju sjajno na kuhinjskoj polici ili radnoj plohi kao i na stolu dajući vašim gostima pravu količinu arome za njihova jela i nudeći neke nove okuse.
Koji se sastojci obično koriste za aromatiziranje soli?
- sušeno bilje
- sušeni citrusi ili rajčice
- ostali začini
Za što možete koristiti sol s okusom?
S našim mješavinama soli začinite sve vrste jela, čak i ona najjednostavnija! Sol s okusom možete koristiti za:
- sve vrste salata i zelja
- preko mesa i ribe
- preko pečenog povrća i krumpira
- jela od tjestenine
- visokokvalitetni kruh s… kriškama rajčice
- slastice (sol sa suhim čilijem posebno dobro ide uz čokoladu!)