odpocet
6 dana
11 sati
37 minut
55 sekunde

tanjuri za jelo

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
18 proizvoda
Smeđa Obriši filtere
Tanjur NIN-RIN, 25,5 cm, MIJ
Tanjur NIN-RIN, 25,5 cm, MIJ
Online na zalihama >5 pcs
23 €
MIJC9024
Tanjur WABI SABI, 28,5 cm, smeđa, keramika, MIJ
34,64 €
MIJC1011
Tanjur za suši EARTH & SKY, 33 x 19 cm, MIJ
51,87 €
MIJC9014
208801 jidelni talir wabi sabi 25 cm hneda keramika mij
23,09 €
MIJC1012
Desertni tanjur EARTH BLACK, 25 cm, MIJ
23,10 €
MIJC2202
Desertni tanjur EARTH & SKY, 22 cm, visoki rub, MIJ
23 €
MIJC0491
Tanjur EARTH & SKY, 25 cm, MIJ
Tanjur EARTH & SKY, 25 cm, MIJ
Online na zalihama >5 pcs
23,10 €
MIJC9011
Tanjur EARTH & SKY, 29 cm, MIJ
Tanjur EARTH & SKY, 29 cm, MIJ
Online na zalihama >5 pcs
34,65 €
MIJC9010
Duboki tanjur CARACTERE, 23 cm, smeđa, REVOL
36 €
RV652748
Blagovaonska ploča COSMIC DINER VENUS 26 cm, Seletti
67,20 €
SLT10828
Tanjur AKANE GREY, 27 cm, MIJ
Tanjur AKANE GREY, 27 cm, MIJ
Online na zalihama >5 pcs
34,55 €
MIJC0705
140342 jidelni talir caractere velky hneda tonka revol
37,38 €
RV652715
Kategory
Tanjur za doručak COSMIC DINER MARS 23,5 cm, Seletti
48,49 €
SLT10823
Tanjur za predjelo CARACTERE, 15 cm, bijela, REVOL
24,49 €
RV652847
Tanjur za predjelo CARACTERE, 15 cm, smeđa, REVOL
20,94 €
RV652849
Tanjur za predjelo EARTH & SKY, 17 cm, MIJ
11,55 €
MIJC9013
Tanjur za predjelo NIN-RIN, 17 cm, MIJ
Tanjur za predjelo NIN-RIN, 17 cm, MIJ
Online na zalihama >5 pcs
11,55 €
MIJC9026
Tanjur za predjelo NIN-RIN, 20 cm, MIJ
Tanjur za predjelo NIN-RIN, 20 cm, MIJ
Online na zalihama >5 pcs
14,70 €
MIJC9025

Tanjuri za jelo - najvažnija vrsta tanjura

Tanjur za jelo je tanjur koji se obično koristi za glavna jela tijekom večere ili ručka. Mnogi ljudi, međutim, radije koriste velike tanjure i za doručak jer smatraju da su tanjuri za doručak ili desert premaleni. Standardni tanjuri za jelo imali su promjer od 26,5 cm, ali kroz prethodne godine sve veći broj restorana i korisnika odlučuje koristiti veće tanjure za jelo promjera do 30 cm.

Kako izabrati tanjure za jelo za vaš stol?

Prije nego što se odlučite za određeni model, razmislite o veličini tanjura i prostoru za pohranu koji imate. Imajte na umu da obično jedan set tanjura nije dovoljan i da biste trebali imati najmanje dva seta za različite prilike ili različite vrste postavke stola. Odaberite stil i materijal koji najbolje pristaje vašem interijeru i ostalom posuđu koje već imate.

Koje se vrste materijala koriste za izradu tanjura za jelo?

Prije razmišljanja o uzorcima i bojama, dobro je se fokusirati na vrstu materijala koju zapravo želite. Ovo je dobro polazište za odabir i ostalih elemenata za stol - pribor za jelo, čaše ili posude za posluživanje.

Tanjuri su obično izrađeni od porculana, keramike ili kamenine.

  • Porculanski tanjuri za jelo

Visoke temperature pečenja porculana rezultiraju materijalom s neporoznom površinom i izvanrednom izdržljivošću. Obično se porculanski tanjuri mogu prati u perilici posuđa i koristiti u mikrovalnoj pećnici, vrlo su svestrani a set tanjura od bijelog porculana poslužit će vam u mnogim prilikama.

  • Keramički tanjuri za jelo

Jedan od najpopularnijih materijala za tanjure je keramika. Za razliku od porculana, keramički tanjuri se izrađuju od grube gline pečene na nižim temperaturama, što rezultira poroznim materijalom smanjene tvrdoće.

Cijena keramike niža je od cijene porculana, a i dalje dobijate prilično izvrsne proizvode koji su savršeni za domove, male pekare, slastičarne i kafiće koji vole ležerniji, rustikalniji izgled.

  • Tanjuri od kamenine

Ovi setovi imaju jedinstvenu glazuru koja daje materijalu gladak izgled i nepropusnu površinu, što ih čini savršenim za redovitu upotrebu. Izbjegavajte izlaganje kamenine ekstremnoj vrućini ili hladnoći ako je želite koristiti dulje vrijeme. Ne zaboravite da ćete ručno oslikane tanjure možda trebati prati ručno.

UKulini nudimo odličan izbor tanjura za jelo od renomiranih brendova kao što su MIJ, Revol, Eva Solo i Bitz. Također možete pogledati našu kolekciju tanjura za juhu ili zdjela za jelo kako biste vaš set za jelo kompletirali i učinili ga praktičnijim.