odpocet
0 dana
7 sati
12 minut
51 sekunde

Tave za prijanje

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
1 proizvoda
30 cm Obriši filtere
Tava za umak NANOBOND TITANIUM 30 cm, 4,7 l, nehrđajući čelik, Hestan HEST60028

Tave za sotiranje – savršen alat za pirjanje i dinstanje

Duboke tave, poznate i kao tave za sotiranje, idealne su za pripremu jela koja zahtijevaju više prostora i ravnomjernu raspodjelu topline. Bez obzira želite li pirjati meso, pripremati umake ili polako dinstati povrće, njihove visoke stijenke i prostrano dno omogućit će vam učinkovito kuhanje bez rizika od prelijevanja ili prskanja.

Vodič za odabir tava za soté

Zašto kupiti duboku tavu?

Osim svoje svestranosti, ove tave nude nekoliko dodatnih prednosti:

  • Neprikosnoveni kapacitet – zahvaljujući višim rubovima, prikladne su za pripremu većih porcija i jela s umakom.
  • Ravnomjerna raspodjela topline – kvalitetni materijali osiguravaju stabilno zagrijavanje bez vrućih točaka.
  • Univerzalna upotreba – prikladne su za različite tehnike kuhanja, od pirjanja do sporog kuhanja.

Vrhunski brendovi dubokih tava

Ako želite stvarno kvalitetnu tava za umak, oslonite se na ove provjerene brendove:

De Buyer – francuski brend poznat po čeličnim tavama koje nude izvrsnu toplinsku vodljivost i prirodnu neprianjajuću površinu koja se poboljšava sa svakom upotrebom.
Woll – njemački proizvođač premium titan tava s neljepljivim slojem, koje su iznimno izdržljive i omogućuju zdravo kuhanje s minimalno masnoće.
Eva Solo – skandinavski dizajn i funkcionalnost u jednom. Tave ovog brenda su elegantne, izdržljive i prikladne i za indukciju.

Kako se brinuti za duboku tavu?

Kako bi vam tava dugo trajala u savršenom stanju, preporučujemo sljedeću njegu:

  • Čišćenje – nakon hlađenja tavu operite toplom vodom i blagim deterdžentom, nikada ne koristite žicu za ribanje na neljepljivim površinama.
  • Premazivanje uljem čeličnih tava – ako imate čeličnu tavu, povremeno je premažite tankim slojem ulja kako biste očuvali svojstva neprijanjanja i zaštitili je od korozije.
  • Skladištenje – ako slažete tave jednu na drugu, stavite između njih zaštitnu podlogu ili barem mekanu krpu, kako ne biste oštetili površinu.

Bilo da kuhate brzi soté ili pripremate složenija jela, kvalitetna duboka tava će vam značajno olakšati posao i donijeti odlične rezultate.

Naš savjet
Pročitajte i
->
wok
Wok - majstor brzog kuhanja
Dajete li prednost woku u odnosu na duboku tavu? Nije ni čudo, jer se radi o pravom superheroju u kuhinji.