Tepsije

3 items total

Lonci za kuhanje – mali, ali neophodni lonci za svaku kuhinju

Što su tepsije?

Tepsije su niske posude koje se obično mogu koristiti i na štednjaku i u pećnici. Širi su nego visoki i obično dolaze s poklopcem i dvije male ručke. Često se nazivaju niski lonac za temeljac, tepsija, francuska pećnica ili nizozemska pećnica.

Za što koristite lonac?

Lonci za kuhanje vrlo su svestrani i moraju se imati u svakoj kuhinji. Mogu se koristiti za:

  • kuhanje juha, variva, pečenja, umaka
  • kuhanje jela u jednom loncu u pećnici
  • zagrijavanje malih porcija hrane
  • pripremanje hrane za jednu ili dvije osobe

Koji lonac izabrati?

U Kulina nudimo vam širok izbor niskih lonaca, izrađenih od različitih materijala, proizvedenih od strane pouzdanih marki i dizajniranih za različite stilove interijera. Ako ne znate koji lonac izabrati, pročitajte naš vrhunski vodič za kupnju lonaca ovdje i pogledajte naše lonce iz WMF, Zwilling, Tefal ili Smeg.

Naš savjet: Ako tražite male niske posude, provjerite Mini kolekciju WMF, s niskim posudama izrađenim od visokokvalitetnog i vrlo izdržljivog Cromargan® (18 /10 nehrđajući čelik) i opremljen univerzalnim TransTherm® postoljem prikladnim za sve vrste štednjaka. A završna obrada visokog sjaja sigurno će dodati malo elegancije vašoj kuhinji!

Kako se brinuti za svoje posude?

Znate li da većina ljudi kupuje nove posude samo dva ili tri puta tijekom cijelog života? Ponekad smo skloni kupnji automobila češće nego lonaca! Zbog toga se isplati ulagati u visokokvalitetne posude i uživati u njihovoj funkcionalnosti godinama koje dolaze i svaki put kad kuhate. A ako ulažete novac u kvalitetno posuđe, trebali biste se pobrinuti i za svoje lonce na pravilan način. Kako se brinuti za svoje posude?

  • uvijek pročitajte upute proizvođača prije prve uporabe i pazite da svoje posude ne stavljate u perilicu posuđa ako se to ne preporučuje,
  • nemojte koristiti metalno posuđe koje može izgrebati površinu vaših lonaca, umjesto toga koristite drveno ili silikonsko posuđe,
  • izbjegavajte ostavljati prljave posude preko noći ili ih dugo namakati (osobito posude od nehrđajućeg čelika),
  • želite li se riješiti mrlja s površine vaših inox lonaca, očistite ih sredstvom za čišćenje nehrđajućeg čelika,
  • izbjegavajte čišćenje posuda obloženih keramikom čeličnom vunom,
  • očistite svoje željezne posude odmah nakon upotrebe i nemojte koristiti sapun jer je metal porozan i može apsorbirati okus kemikalija,
  • izbjegavajte temperaturne šokove, ne stavljajte vruće posude u hladnu vodu itd.,
  • ne kuhajte kiselu hranu (poput rajčice) u posuđu od lijevanog željeza,
  • nemojte slagati obložene lonce i tave jednu na drugu jer to može uzrokovati ogrebotine i krhotine. Objesite ih na kuke ili ih stavite na stranu.