odpocet
5 dana
23 sati
41 minut
37 sekunde

Univerzalne tave za prženje

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
24 proizvoda
Eva Solo Obriši filtere
Tava za prženje MULTI MOZAIK, 24 cm, srebrna, nehrđajući čelik, Eva Solo ES246625
218000 neprilnava panev grey line 28 cm hlinik eva solo
Novo u
ES260328
217994 neprilnava panev grey line 24 cm hlinik eva solo
Novo u
ES260324
Tava za prženje HONEYCOMB 20 cm, srebrna, Eva Solo
100 €
ES203320
Tava za prženje HONEYCOMB 28 cm, srebrna, Eva Solo
125 €
ES203328
Tava s neprijanjajućim premazom DURA LINE, 28 cm, aluminij, Eva Solo ES256128
Tava s neprijanjajućim premazom WHITE LINE, 28 cm, bijela, Eva Solo
100 €
ES256428
Neprianjajuća posuda za prženje s kontrolom temperature O 24 cm Eva Solo ES202624
Tava s neprijanjajućim premazom, 20 cm, Eva Solo
89,95 €
ES202720
Kategory
Tava s neprijanjajućim premazom, 24 cm, Eva Solo
110 €
ES202724
Tava s neprijanjajućim premazom, 28 cm, keramički premaz, Eva Solo
147 €
ES202512
Tava s neprijanjajućim premazom DURA LINE, 24 cm, Eva Solo
81,98 €
ES256124
Tava za prženje, 24 cm, bakar, Eva Solo
163 €
ES271010
Tava s neprijanjajućim premazom, 30 cm, nehrđajući čelik, Eva Solo ES202730
Tava s neprijanjajućim premazom BLACK LINE, 28 cm, crna, Eva Solo ES236428
Tava s neprijanjajućim premazom WHITE LINE, 24 cm, bijela, Eva Solo ES256424
Tava s neprijanjajućim premazom, 26 cm, Eva Solo
121 €
ES202726
Tava s neprijanjajućim premazom, 28 cm, Eva Solo
160 €
ES202628

Tave za prženje – koje tave su najbolje za prženje?

Tave su nezaobilazan dio svake kuhinje. Najčešće vrste tava su od aluminija, nehrđajućeg čelika, bakra ili lijevanog željeza. Svaki od materijala ima svoje karakteristike i prednosti o kojima možete pročitati ispod ili u nastavku našeg detaljnog vodiča o tavama. Također možete pogledati naše najprodavanije tave za prženje ovdje i provjeriti što su drugi kupci odlučili izabrati za sebe.

Koje tave su najbolje i za koju vrstu hrane su prikladne?

  • tave za prženje od nehrđajućeg čelika: za gotovo sve vrste hrane koju želite pržiti, zapeći ili pirjati, praktički su neuništive, a materijal nudi vrhunsku distribuciju topline
  • aluminijumske skillet tave najbolje su za prženje pojedinačnih porcija mesa, odrezaka, hamburgera ili jaja. Aluminijske tave su lagane i vrlo dobro provode toplinu, ali imajte na umu da ne zadržavaju toplinu baš dobro, tako da kada dodate hranu u vruću tavu, temperatura će varirati
  • tave za prženje od lijevanog željeza najbolje su za odreske ali i za prženje i pirjanje različitih vrsta hrane. Ipak, zapamtite da ih ne smijete koristiti za hranu poput rajčica i drugih kiselih sastojaka, osjetljive ribe, jaja ili ljepljivih deserta
  • bakrene tave za prženje brzo se zagrijavaju i hlade, lijepo izgledaju i izvrstan su ukras za svaku kuhinju, savršene su za kuhanje hrane koja zahtijeva stalnu toplinu i preciznu kontrolu temperature (za ribu, umake ili slatkiše poput karamele) ali se ne smiju koristiti s kiselim sastojcima poput soka od limuna, vina ili rajčice

Kupnja prave tave ovisi i o tome kakvu hranu obično pržite, kakav štednjak koristite i za koliko ljudi obično kuhate.

Jesu li neprijanjajuće tave dobre za prženje i zašto ih profesionalni kuhari mrze?

Tave s neprijanjajućim slojem vrlo su praktične i jednostavne za korištenje i mnogi ih vole koristiti za sve vrste kulinarskih zadataka, uključujući prženje, pečenje ili pirjanje. Ipak, morate znati da su ove tave obično vrlo osjetljive i da je lako oštetiti njihov neprianjajući premaz korištenjem pogrešnih kuhinjskih pomagala ili prejakih, abrazivnih kemikalija. To je razlog zašto ih profesionalni kuhari ne koriste u profesionalnim kuhinjama ili u restoranima gdje se tave stalno koriste.

Ipak, tave s neprijanjajućim premazom izvrsno su posuđe za korištenje kod kuće, a kombinacija nehrđajućeg čelika i svojstvo neprianjanja čini ih savršenim za sve vrste kućnih kuhara, uključujući potpune početnike. Koristite svoje neprianjajuće tave, posebno za jela od jaja, povrća, peradi i delikatne ribe.

Koliko često trebate mijenjati neprianjajuće tave?

Prema nekim nepisanim pravilima, trebali biste ih zamijeniti otprilike svakih pet godina, ali s vremena na vrijeme trebate pregledati svoju tavu i ako primijetite da je iskrivljena, izgrebana ili je promijenila boju, trebali biste je odmah prestati koristiti.

Koje tave za prženje su najbolje?

U Kulini ćete pronaći mnoštvo pouzdanih, kvalitetnih tava renomiranih proizvođača kao što su Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll ili WMF. Izbor ovisi o tome koji materijal preferirate i koliko novca želite uložiti u svoju tavu. OdaberiteTefal ako tražite jeftinu tavu s neprijanjajućim premazom ili odaberite de Buyer ako možete priuštiti premium tavu legendarnog francuskog proizvođača.

Kako održavati svoje tave za prženje?

Ako ste uložili novac u kvalitetnu tavu, trebate je održavati na odgovarajući način koji će vam osigurati dugu i zdravu upotrebu. Kako da održavate svoju tavu? Slijedite ova jednostavna pravila kako biste dugo uživali u tavama:

  • koristite samo silikonski pribor na neprianjajućim tavama,
  • tave uvijek perite ručno, bez da koristite jake deterdžente ili ribanje,
  • tave osušite odmah nakon pranja,
  • izbjegavajte nagle promjene temperature (nikad ne stavljajte vruću posudu pod hladnu vodu),
  • pokušajte izbjegavati kiselu hranu i aerosolne sprejeve za kuhanje,
  • nakon sušenja, vaše tave premažite tankim slojem ulja,
  • pravilno odlažite vaše tave