odpocet
6 dana
6 sati
58 minut
48 sekunde

zdjele za sosove

Pogledaj filtere
Pogledaj filtere
Sortiraj po
10 proizvoda
Pribor za serviranje Obriši filtere
216593 davkovac na sojovou omacku 120 ml bia keramika mij
Novo u –19 %
19 €
23,49 €
Promo
MIJC0057
216968 davkovac na sojovou omacku 120 ml cerna keramika mij
Novo u –18 %
18 €
21,99 €
Promo
MIJC0056
215600 omacnik nordic kitchen 400 ml cerna kamenina eva solo
–19 %
24 €
29,95 €
Promo
ES512710
Dozator za soja umak AQUA BLUE, 360 ml, plava, MIJ
–18 %
23 €
28,35 €
Promo
MIJC2605
Dozator za soja umak MODERN WHITE, 110 ml, MIJ
–19 %
21 €
26,24 €
Promo
MIJC9008
Dozator za ulje MY FLAVOUR, 500 ml, Eva Solo
–19 %
36 €
44,95 €
Promo
ES567686
Posuda za umak GUIRLANDE, 500 ml, crvena, porculan, Bjørn Wiinblad
Outlet –30 %
35,78 €
51,12 €
Promo
BJORW53017
Posuda za umak HAMMERSHOI, 660 ml, bijela, Kähler
–9 %
45 €
49,95 €
Promo
KHL690115
Vrč za ulje, 500 ml, bez kapanja, Eva Solo
–19 %
32 €
39,95 €
Promo
ES567685
Zdjela za umak LEGIO NOVA, Eva Solo
–19 %
Zdjela za umak LEGIO NOVA, Eva Solo
Online na zalihama >5 pcs
24 €
29,95 €
Promo
ES887277

Zdjelice za umake i vrčevi za umake – male posude koje čine razliku

Što je posuda za umak?

Zdjela za umake malena je zdjela koja se često koristi za posluživanje umaka i umaka. Obično dolaze u različitim veličinama i oblicima i izrađeni su od keramike ili porculana. Obično se koriste u restoranima, kafićima i kućanstvima za posluživanje kečapa, senfa, soja umaka, salse i drugih umaka ili umaka uz glavna jela.

Vrčevi za umake mali su vrčići s ručkom koji se koriste za posluživanje toplih ili hladnih umaka. Obično su izrađeni od porculana, a moderni vrčevi za umake mogu biti izrađeni i od nehrđajućeg čelika.

U Kulina pronaći ćete i čamce za umake ili saucières - niske vrčeve s ručkom i oblikom poput čamca u kojima se poslužuju umak ili umak. Vrlo su elegantne i obično se koriste u svečanim prilikama. Možete koristiti čamac za umake s žlicom za posluživanje umaka.

A ako tražite drugačiju vrstu jela, svakako provjerite naše zdjele za posluživanje, vrčeve za mlijeko i posude za posluživanje grickalica.

Zašto vam treba umak uz jelo?

Umak je tekuća ili polutekuća smjesa koja se poslužuje uz hranu ili joj se dodaje tijekom kuhanja. Umaci dodaju okus i vlažnost jelu, poboljšavaju teksturu jela i čine da vaš tanjur izgleda bolje.

Koje su različite vrste umaka?

Postoji nekoliko vrsta umaka, a svaki ima poseban okus, teksturu i sastojke. Slijedi nekoliko najpopularnijih kategorija umaka:

  • Umaci na bazi rajčice: oni uključuju umak za tjesteninu, umak za pizzu i umak marinara i stvaraju se prvenstveno od rajčice kao sastojka.
  • Umaci na bazi vrhnja, kao što su Alfredo, bešamel i umak od sira, rade se od vrhnja, mlijeka ili drugih mliječnih sastojaka.
  • Umaci na bazi umaka: proizvode se od brašna i ostatka mesa, a uključuju umak od govedine, svinjetine, piletine i puretine.
  • Umaci na bazi pesta, kao što su rikula, sušene rajčice i pesto od bosiljka, rade se od svježeg začinskog bilja, sira, orašastih plodova i češnjaka.
  • Ljuti umaci: uključuju Sriracha umak, Tabasco umak i habanero umak, a proizvode se od čili papričica.
  • Umaci na bazi soje: Teriyaki umak, umak hoisin i umak od soje i đumbira primjeri su umaka na bazi soje koji se proizvode od soje.
  • Umaci na bazi voća: Umak od manga, umak od jabuke i umak od brusnica nekoliko su primjera ovih umaka na bazi voća.
  • Umaci na bazi hollandaise, kao što su hollandaise, béarnaise i majoneza, prave se od jaja i maslaca.

U konačnici, dostupno je nekoliko varijanti umaka, svaki s posebnim okusom i upotrebom. Vaše posebne potrebe i hrana koju pripremate odredit će vrstu umaka koji odaberete, a pravu zdjelu za umak pronaći ćete u Kulina. Nudimo vrčeve i zdjele za umake renomiranih marki kao što je MIJ.