zdjele za sosove

26 items total
Dozator za ulje MY FLAVOUR, 500 ml, Eva Solo
Akce Sticker
44,95 € –21 %
35,22 €
ES567686
Zdjela za umak RIDGED ALABASTER, 8 cm, MIJ
Akce Sticker
4,20 € –28 %
3 €
MIJC2259
Zdjela za umak OFF WHITE, 9 cm, 110 ml, MIJ
Akce Sticker
7,35 € –18 %
6 €
MIJC7971
Posuda za umak Fade 8 cm pijeska MIJ
Akce Sticker
5,67 € –11 %
Posuda za umak Fade 8 cm pijeska MIJ
Online na zalihama (>5 pcs)
5 €
MIJC0669
Zdjela za umak Steel Grey, 8 cm, MIJ
Akce Sticker
5,25 € –23 %
Zdjela za umak Steel Grey, 8 cm, MIJ
Online na zalihama (>5 pcs)
4 €
MIJC0607
Zdjela za umak LEGIO NOVA, Eva Solo
Akce Sticker
29,95 € –21 %
Zdjela za umak LEGIO NOVA, Eva Solo
Online na zalihama (>5 pcs)
23,38 €
ES887277
Zdjela za umak GREEN FADE, 8 cm, 20 ml, MIJ
Akce Sticker
5,25 € –23 %
4 €
MIJC4007
Ramekin posuda Fade 9 cm 110 ml MIJ
Akce Sticker
7,35 € –18 %
Ramekin posuda Fade 9 cm 110 ml MIJ
Online na zalihama (>5 pcs)
6 €
MIJC0687
Vrč za ulje, 500 ml, bez kapanja, Eva Solo
Akce Sticker
39,95 € –22 %
31,10 €
ES567685
Up
More products

Zdjelice za umake i vrčevi za umake – male posude koje čine razliku

Što je posuda za umak?

Zdjela za umake malena je zdjela koja se često koristi za posluživanje umaka i umaka. Obično dolaze u različitim veličinama i oblicima i izrađeni su od keramike ili porculana. Obično se koriste u restoranima, kafićima i kućanstvima za posluživanje kečapa, senfa, soja umaka, salse i drugih umaka ili umaka uz glavna jela.

Vrčevi za umake mali su vrčići s ručkom koji se koriste za posluživanje toplih ili hladnih umaka. Obično su izrađeni od porculana, a moderni vrčevi za umake mogu biti izrađeni i od nehrđajućeg čelika.

U Kulina pronaći ćete i čamce za umake ili saucières - niske vrčeve s ručkom i oblikom poput čamca u kojima se poslužuju umak ili umak. Vrlo su elegantne i obično se koriste u svečanim prilikama. Možete koristiti čamac za umake s žlicom za posluživanje umaka.

A ako tražite drugačiju vrstu jela, svakako provjerite naše zdjele za posluživanje, vrčeve za mlijeko i posude za posluživanje grickalica.

Zašto vam treba umak uz jelo?

Umak je tekuća ili polutekuća smjesa koja se poslužuje uz hranu ili joj se dodaje tijekom kuhanja. Umaci dodaju okus i vlažnost jelu, poboljšavaju teksturu jela i čine da vaš tanjur izgleda bolje.

Koje su različite vrste umaka?

Postoji nekoliko vrsta umaka, a svaki ima poseban okus, teksturu i sastojke. Slijedi nekoliko najpopularnijih kategorija umaka:

  • Umaci na bazi rajčice: oni uključuju umak za tjesteninu, umak za pizzu i umak marinara i stvaraju se prvenstveno od rajčice kao sastojka.
  • Umaci na bazi vrhnja, kao što su Alfredo, bešamel i umak od sira, rade se od vrhnja, mlijeka ili drugih mliječnih sastojaka.
  • Umaci na bazi umaka: proizvode se od brašna i ostatka mesa, a uključuju umak od govedine, svinjetine, piletine i puretine.
  • Umaci na bazi pesta, kao što su rikula, sušene rajčice i pesto od bosiljka, rade se od svježeg začinskog bilja, sira, orašastih plodova i češnjaka.
  • Ljuti umaci: uključuju Sriracha umak, Tabasco umak i habanero umak, a proizvode se od čili papričica.
  • Umaci na bazi soje: Teriyaki umak, umak hoisin i umak od soje i đumbira primjeri su umaka na bazi soje koji se proizvode od soje.
  • Umaci na bazi voća: Umak od manga, umak od jabuke i umak od brusnica nekoliko su primjera ovih umaka na bazi voća.
  • Umaci na bazi hollandaise, kao što su hollandaise, béarnaise i majoneza, prave se od jaja i maslaca.

U konačnici, dostupno je nekoliko varijanti umaka, svaki s posebnim okusom i upotrebom. Vaše posebne potrebe i hrana koju pripremate odredit će vrstu umaka koji odaberete, a pravu zdjelu za umak pronaći ćete u Kulina. Nudimo vrčeve i zdjele za umake renomiranih marki kao što je MIJ.