Žlice s prorezima
Šupljikaste žlice – praktično prženje
Čemu služe šupljikave žlice?
Prorezne žlice su kuhinjski pribor koji ima proreze ili rupe u posudi po čemu se razlikuju od običnih žlica ili žlica za miješanje. Žlice s prorezima mogu se koristiti za niz kulinarskih zadataka kao što su
- cijeđenje komadića hrane od tekućine (juhe, kipuće vode, umaka itd.) zbog toga se zovu žlice za cjedilo
- prženje - prženje hrane u dubokom, vrućem ulju
- ocjeđivanje tjestenine - ako želite ocijediti tjesteninu iz kipuće vode, možete upotrijebiti šupljikavu žlicu da zagrabite tjesteninu i pustite da vruća voda iscuri
U Kulina nudimo razne žlice s prorezima i cjedilo koje će biti savršene za cijeđenje gušćih ili rijeđih umaka vodećih proizvođača kao što su de Buyer i WMF.
Koja je razlika između rupičaste i perforirane žlice za posluživanje?
Rupičasta žlica za posluživanje i žlica za posluživanje s prorezima su vrste žlica koje se koriste za cijeđenje ili posluživanje hrane, ali se razlikuju po dizajnu i funkciji. Razlika je u osnovi u veličini i obliku njihovih utora ili rupa.
Šupljikasta žlica ima veće rupe koje omogućavaju otjecanje gušćih umaka i manjih čestica hrane dok se koristi za posluživanje. Perforirana žlica za posluživanje ima manje rupe za ispuštanje viška soka, sirupa ili vode.
Također provjerite naš izbor kompleta kuhinjskog pribora i cjedila i cjedila kako biste dobili najbolje rezultate svojih kulinarskih eksperimenata.