Slični proizvodi

Detaljan opis proizvoda
"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."
Masaharu Morimoto, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar
Izuzetno oštar japanski nož NAKIRI u obliku je noža, posebno pogodan za rezanje povrća i voća na kriške i kockice. Značajna visina oštrice i njezina finoća omogućuju lako prodiranje čak i kroz meso i ribu koji ne sadrže kosti. Nakon rezanja, možete koristiti i japanski široki nož da pokupite i prebacite nasjeckane sastojke. Ako ste do sada radili s europskim noževima, oštrica će vas iznenaditi svojom izuzetnom finoćom. Osmerokutna dobro balansirana drška od egzotičnog drva savršeno leži u ruci, a rad s nožem je iznimno siguran i udoban.
Preporuka: zbog finoće oštrice ovaj nož nije prikladan za rad s mesom koje sadrži kosti. Ovo nije klasični nož za meso.
Specifikacije: duljina oštrice 17 cm
Užitak kuhanja počinje s pripremnim radom, kada nož igra nenadmašnu glavnu ulogu. Japanski noževi serije MIYABI 4000FC graciozno će vas pratiti kroz sve rituale pripreme hrane. Noževi s tradicionalnim drškama razvijeni su s naglaskom na eleganciju i maksimalnu praktičnost i sigurnost.
Oštrica noža izrađena je od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal ima izuzetnu tvrdoću. Tradicionalno ručno oštrenje Honbazuke provjereno je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično oštrenje i Katana rub jamče lako prodiranje sirovih materijala. Štitnik s izrezom sprječava klizanje prstiju po oštrici.
Osmerokutna ručka pruža savršenu kontrolu nad rezanjem i učinkovitu podršku za rezanje. Drvo ebanovine Pakka prirodno je izdržljivo i dimenzionalno stabilno zbog visoke slojevitosti. Ukrasni gumb na ručki suptilna je azijska dekorativna metoda. Savršena ravnoteža noža donosi udobnost i sprječava zamor ruku. Noževi MIYABI 4000FC u potpunosti će zadovoljiti vašu želju za preciznim alatom japanskog porijekla.
- Izrađen od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika
- Tvrdoća po Rockwellu 61
- CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
- 2-slojna oštrica
- Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
- Autentičan, uski japanski oblik
- Katana rub oštrice
- Simetričan kroj
- Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
- Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
- Udobna pakka drvena drška
- Osmerokutni oblik, impregnirano drvo
- Savršen balans za ugodan rad s nožem
- Ukrasna igla
- Ugravirani logo
- Nije prikladno za pranje u perilici posuđa
- Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa, u središtu japanske industrije noževa.
Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.
Preporuke i održavanje:
- Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
- Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
- Izbjegavajte savijanje oštrice
- Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
- Zaštitite oštricu od udaraca
- Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
- Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
- Čuvajte nož na sigurnom mjestu
Dodatni parametri
Brend: | MIYABI |
---|---|
Kategorija: | Japanski noževi |
Težina: | 0.29 kg |
Boja: | Crna |
Materijal: | Nehrđajući čelik |
Duljina oštrice: | 17 cm |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Japanski i Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 4000FC |
Veličina: | 17 cm |
Proizvođač: | MIYABI |
Kod proizvoda: | MB33952171 |
EAN: | 4009839390654 |

Be the first who will post an article to this item!