Japanski nož za povrće KUDAMONO 7000D, 9 cm, Miyabi
Code: MB34541091Related products
Product detailed description
"Nož svakog kuhara je pogled u njegovu dušu."
Rokusaburo Michiba, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar
Iznimno oštar mali japanski nož KUDAMONO, s tankom, ali izdržljivom kratkom oštricom, idealan je za čišćenje, guljenje i rezanje voća i povrća. S njim možete ići dalje od uobičajene pripreme sirovina i koristiti ga za ukrasno rezbarenje voća i povrća, tzv.
Specifikacije: duljina oštrice 9 cm, duljina drške 11 cm, težina 0,274 kg
Noževe serije MIYABI 7000D karakterizira visoka kvaliteta dizajna - naglasak na estetici ne može se poreći na prvi pogled. Stabilna, teža crna ručka u kombinaciji s nehrđajućim čelikom stvara moderan izgled. Veća težina noževa i iznimna oštrina ove serije omogućuju vam da u potpunosti iskoristite potencijal rezanja vlastite težine noža. Ova se serija svojom težinommože usporediti s noževima zapadnog stila, što će posebno cijeniti oni koji vole raditi s težim alatom. Štitnik je integriran kao dio jednodijelne čelične oštrice. Osigurava pravilnu raspodjelu težine i osigurava preciznu i sigurnu kontrolu noža. Priključci od nehrđajućeg čelika na štitniku glatko prelaze u ručku i povećavaju njegovu čvrstoću.
Jezgra noža izrađena je od CMV60 čelika visoke tvrdoće koji sadrži kobalt, molibden i vanadij. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal može se pohvaliti izuzetnom tvrdoćom. Izgled Damascena sastoji se od još 64 sloja nehrđajućeg čelika dvije različite tvrdoće, uzorak na svakom nožu je neponovljiv. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično brušenje i Katana Edge jamče lako prodiranje sirovina. Štitnik s izrezom sprječava klizanje prstiju po oštrici.
Ručka u obliku slova D pruža savršenu kontrolu nad rezanjem i učinkovitu podršku za rezanje. Upotrijebljeni Micarta kompozitni materijal ima izgled drva, ali je znatno otporniji na kisele sredine. Noževi serije MIYABI 7000D kombiniraju japansku kulturu izrade noževa s težom kategorijom zapadnjačkog stila.
- Iznimno tvrda jezgra od čelika CMV 60
- Visoko ugljični čelik
- Tvrdoća po Rockwellu 60
- CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
- 64 sloja čelika
- Damascen (cvjetni) dizajn oštrice
- Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
- Autentičan, uski japanski oblik
- Katana Edge oštrica
- Simetričan kroj
- Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
- Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
- Udobna ručka u obliku slova D od kombinacije Micarta (smola + lan) i nehrđajućeg čelika
- Savršen balans za ugodan rad s nožem
- Noževi veće težine
- Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
- Nije prikladno za pranje u perilici posuđa
Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.
Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.
Preporuke i održavanje:
- Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
- Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
- Izbjegavajte savijanje oštrice
- Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
- Zaštitite oštricu od udaraca
- Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
- Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
- Čuvajte nož na sigurnom mjestu
Additional parameters
Category: | Japanski noževi |
---|---|
Weight: | 0.28 kg |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Noževi za posebne namjene |
Kolekcija: | MIYABI 7000D |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!