Japanski Gyutoh nož 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Code: MB34681201Related products
Product detailed description
"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."
Masaharu Morimoto, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar
Iznimno oštar japanski nož GYUTOH impresivan je svojom stabilnom oštricom u autentičnom japanskom obliku. Nož ima izvanrednu moć rezanja i idealan je za rezanje i rezanje mesa. Viši vrh je optimalan za klackajući/klizeći stil rezanja. Oštrica duga 20 cm, štitnik za izrez i udobna ručka u obliku slova "D" osiguravaju vam potpunu kontrolu nad rezanjem. GYUTOH nož također je stekao popularnost među kuharima zapadnjačkog stila kuhanja.
Specifikacije: duljina oštrice 20 cm, duljina drške 11,4 cm, težina 205 g
Užitak kuhanja počinje s pripremnim radom, kada nož igra nenadmašnu glavnu ulogu. Japanski noževi serije MIYABI 5000FCD graciozno će vas pratiti kroz sve rituale pripreme hrane. Noževi s tradicionalnom drškom i promjenjivim izgledom damaščanske oštrice razvijeni su s naglaskom na eleganciju i maksimalnu praktičnost.
Jezgra je izrađena od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal može se pohvaliti izuzetnom tvrdoćom. Damascene look čini još 48 slojeva nehrđajućeg čelika, uzorak na svakom nožu je neponovljiv. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično brušenje i Katana rub jamče lako prodiranje sirovina. Štitnik za izrez sprječava klizanje prstiju na oštrici.
Ručka u obliku slova D pruža savršenu kontrolu rezanja i učinkovitu podršku pri rezanju. Robusna ručka izrađena od egzotičnog drva Cocobolo Pakka nije samo savršeno uravnotežena, već je i dimenzionalno stabilna. Tamna nijansa drveta stvara dojam luksuza. Elegancija tamne ručke pojačana je promišljenim ukrasnim elementima. Decentna dekorativna linija izrađena je u crvenoj boji, koja u Japanu simbolizira strast, iskrenost i entuzijazam. Fini detalj u obliku pribadače za mozaik i inox stopice s logotipom upotpunit će ugođaj Dalekog istoka. Savršena ravnoteža noža donosi udobnost i sprječava zamor ruku. Noževi MIYABI 5000FCD u potpunosti će zadovoljiti vašu želju za preciznim alatom japanskog porijekla.
- Iznimno tvrda jezgra od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika
- Fini karbid 61 HRC
- Tvrdoća po Rockwellu 60
- CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
- 49 slojeva čelika
- Dizajn oštrice Damascene - promjenjivi uzorak iz različitih kutova
- Ekstra zaobljeni oblik oštrice
- Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
- Autentičan, uski japanski oblik
- Katana rub oštrice
- Simetričan kroj
- Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
- Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
- Ergonomska i obliku stabilna ručka izrađena od egzotičnog drva Cocobolo Pakka
- Savršen balans za ugodan rad s nožem
- Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
- Ne preporučuje se pranje u perilici posuđa
- Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.
Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.
Preporuke i održavanje:
- Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
- Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
- Izbjegavajte savijanje oštrice
- Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
- Zaštitite oštricu od udaraca
- Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
- Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
- Čuvajte nož na sigurnom mjestu
Additional parameters
Category: | Japanski noževi |
---|---|
Weight: | 0.37 kg |
Duljina oštrice: | 20 cm |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Japanski i Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 5000FCD |
Margin: | E |
Veličina: | 20 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!