Japanski nož za meso GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI

Code: MB34543241
Brand: MIYABI
326 €
Online na zalihama (1 pcs)

"Nož svakog kuhara je pogled u njegovu dušu."

Detailed information

Product detailed description

"Nož svakog kuhara je pogled u njegovu dušu."

Rokusaburo Michiba, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar

Iznimno oštar japanski nož GYUTOH impresivan je svojom stabilnom oštricom u autentičnom japanskom obliku. Nož ima izvanrednu moć rezanja i idealan je za rezanje i rezanje mesa. Viši vrh je optimalan za klackajući/klizeći stil rezanja. Oštrica duga 24 cm, štitnik za izrez i udobna ručka u obliku slova "D" osiguravaju vam potpunu kontrolu nad rezanjem. GYUTOH nož također je stekao popularnost među kuharima zapadnjačkog stila kuhanja.

Specifikacije: duljina oštrice 24 cm, duljina drške 14 cm, težina 0,531 kg

Noževe serije MIYABI 7000D karakterizira visoka kvaliteta dizajna - naglasak na estetici ne može se poreći na prvi pogled. Stabilna, teža crna ručka u kombinaciji s nehrđajućim čelikom stvara moderan izgled. Veća težina noževa i iznimna oštrina ove serije omogućuju vam da u potpunosti iskoristite potencijal rezanja vlastite težine noža. Ova se serija svojom težinommože usporediti s noževima zapadnog stila, što će posebno cijeniti oni koji vole raditi s težim alatom. Štitnik je integriran kao dio jednodijelne čelične oštrice. Osigurava pravilnu raspodjelu težine i osigurava preciznu i sigurnu kontrolu noža. Priključci od nehrđajućeg čelika na štitniku glatko prelaze u ručku i povećavaju njegovu čvrstoću.

Jezgra noža izrađena je od CMV60 čelika visoke tvrdoće koji sadrži kobalt, molibden i vanadij. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal može se pohvaliti izuzetnom tvrdoćom. Izgled Damascena sastoji se od još 64 sloja nehrđajućeg čelika dvije različite tvrdoće, uzorak na svakom nožu je neponovljiv. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično brušenje i Katana Edge jamče lako prodiranje sirovina. Štitnik s izrezom sprječava klizanje prstiju po oštrici.

Ručka u obliku slova D pruža savršenu kontrolu nad rezanjem i učinkovitu podršku za rezanje. Upotrijebljeni Micarta kompozitni materijal ima izgled drva, ali je znatno otporniji na kisele sredine. Noževi serije MIYABI 7000D kombiniraju japansku kulturu izrade noževa s težom kategorijom zapadnjačkog stila.

  • Iznimno tvrda jezgra od čelika CMV 60
  • Visoko ugljični čelik
  • Tvrdoća po Rockwellu 60
  • CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
  • 64 sloja čelika
  • Damascen (cvjetni) dizajn oštrice
  • Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
  • Autentičan, uski japanski oblik
  • Katana Edge oštrica
  • Simetričan kroj
  • Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
  • Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
  • Udobna ručka u obliku slova D od kombinacije Micarta (smola + lan) i nehrđajućeg čelika
  • Savršen balans za ugodan rad s nožem
  • Noževi veće težine
  • Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
  • Nije prikladno za pranje u perilici posuđa

Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.

Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.

Preporuke i održavanje:

  • Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
  • Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
  • Izbjegavajte savijanje oštrice
  • Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
  • Zaštitite oštricu od udaraca
  • Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
  • Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
  • Čuvajte nož na sigurnom mjestu

Additional parameters

Category: Japanski noževi
Weight: 0.53 kg
Duljina oštrice: 24 cm
Kom. u setu: 1 kom.
Vrsta proizvoda: Japanski i Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 7000D
Margin: E
Veličina: 24 cm
K překladu: CZ AUTO
Proizvođač: MIYABI
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: