Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 5000MCD 67, 24 cm, javor, Miyabi
Code: MB34400241Related products
Product detailed description
"Da biste počeli uživati u kuhanju, prvo trebate nabaviti jako dobar nož."
Rokusaburo Michiba, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar
Iznimno oštar japanski nož SUJIHIKI s tankom dugom oštricom izvrstan je u rezanju mekog mesa. Niska visina oštrice smanjuje trenje i nož lakše prodire u meso. Ako ste do sada radili s europskim noževima, oštrica će vas iznenaditi svojom izuzetnom finoćom. SUJIHIKI je japanska poboljšana verzija western noža za filete. Sirovo meso i ribu možete jednostavno rezati na fine kriške. Također ćete cijeniti nenadmašnu geometriju noža pri rezanju jetrica, šunke ili prsa peradi. Ako ste ljubitelj goveđeg carpaccia, ovaj nož bi trebao postati must-have u vašoj kuhinji. Udobna, savršeno uravnotežena ručka od javora u obliku slova "D" savršeno leži u ruci.
Preporuka: zbog finoće oštrice ovaj nož nije prikladan za rad s mesom koje sadrži kosti.
Specifikacije: duljina oštrice 24 cm, duljina drške 11,4 cm, težina 186 g
Alat serije MIYABI 5000MCD 67 pravi je kandidat za osobni nož za cijeli život. Svjetlucavi damast uzorak ledenog cvijeća na oštrici je neponovljiv i simbolizirat će vašu individualnost. Živopisni uzorak labavo se zrcali u drvenoj dršci, stvarajući umjetničko djelo koje izaziva poštovanje i poniznost.
Svaki pojedinačni nož rezultat je autentične izrade iz "grada noževa" Seki. Tradicionalna izrada i moderna tehnologija rezultirali su najvišom mogućom kvalitetom među komercijalno proizvedenim noževima. Iznimno tvrda čelična jezgra od mikro karbida MC66 inkapsulirana je u 132 sloja čelika dvije različitetvrdoće. Posebna obrada oštrice daje strukturu slojeva, a svaki nož tako ima originalni neponovljivi uzorak cvijeta damascena. Kako bi se postigla još bolja svojstva čelika korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja tijekom kojeg se smrzava na -196°C. Dobiveni materijal ima ekstremnu tvrdoću od 66 Rockwella. Nož je simetrično ručno brušen u obliku slova "V" pod kutom od 10°. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Zahvaljujući klinastom rezu, oštrica lako prodire u hranu. Drška klasičnog "D" oblika izrađena je od stabiliziranog javorovog drveta. Istina je da je bogati uzorak drva jedinstven na svakom komadu.
Upotrijebljeni materijali predstavljaju koncentriranu snagu prirodnih resursa. Zrnatost drva odražava vrijeme i djelovanje elemenata i tako priča jedinstvenu priču. Dok će vas zlatni mozaički vrh podsjetiti na ukrasni štitnik legendarnih japanskih mačeva, azijsko reljefno stopalo figurativno veže energiju noža.
- Iznimno tvrda jezgra od čelika u prahu od mikro karbida MC66
- Izuzetno visok sadržaj ugljika
- Tvrdoća po Rockwellu 66
- CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
- 133 sloja čelika
- Damascen (cvjetni) dizajn
- Autentičan, uski japanski oblik
- Klin izrezan u obliku slova "V".
- Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
- Katana Edge oštrica
- Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
- Udobna ručka u obliku slova "D" od stabiliziranog javorovog drveta
- Savršen balans za ugodan rad s nožem
- Noga od nehrđajućeg čelika s logotipom
- Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
- Nije prikladno za pranje u perilici posuđa
Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.
Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.
Preporuke i održavanje:
- Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
- Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
- Izbjegavajte savijanje oštrice
- Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
- Zaštitite oštricu od udaraca
- Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
- Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
- Čuvajte nož na sigurnom mjestu
Additional parameters
Category: | Japanski noževi |
---|---|
Weight: | 0.6 kg |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Japanski i Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 5000MCD 67 |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!