Japanski Santoku nož 4000FC, 18 cm, Miyabi
Code: MB33957181Related products
Product detailed description
"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."
Masaharu Morimoto, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar
Iznimno oštar SANTOKU nož s autentičnom japanskom oštricom najpoznatiji je univerzalni nož azijskog tipa. S pravom se naziva nožem tri vrline. Odličan je u rezanju, rezanju i sjeckanju. Svaki drugi nož prodan u Japanu je SANTOKU nož. Kao glavno oruđe japanskog kulinarstva, ovaj je nož brzo stekao popularnost iu Europi. Priprema japanskog sushija postala je trend, a SANTOKU je idealan nož za njegovu pripremu. Široka i duga oštrica s finim rubom omogućit će ravnomjernu raspodjelu sile, čineći rezanje preciznim i udobnim. Viša faseta smanjuje trenje, čineći rezanje preciznijim. SANTOKU je savršen suputnik pri radu s mesom, ribom, povrćem i voćem. Cijenit ćete nenadmašne karakteristike noža, primjerice, prilikom rezanja luka. Izdržljiva osmerokutna ručka dobro leži u ruci i povećava sigurnost držanja. Nož je neophodan kada pripremate jela po azijskim receptima.
Specifikacije: duljina oštrice 18 cm
Užitak kuhanja počinje s pripremnim radom, kada nož igra nenadmašnu glavnu ulogu. Japanski noževi serije MIYABI 4000FC graciozno će vas pratiti kroz sve rituale pripreme hrane. Noževi s tradicionalnim drškama razvijeni su s naglaskom na eleganciju i maksimalnu praktičnost i sigurnost.
Oštrica noža izrađena je od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal ima izuzetnu tvrdoću. Tradicionalno ručno oštrenje Honbazuke provjereno je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično oštrenje i Katana rub jamče lako prodiranje sirovih materijala. Štitnik s izrezom sprječava klizanje prstiju po oštrici.
Osmerokutna ručka pruža savršenu kontrolu nad rezanjem i učinkovitu podršku za rezanje. Drvo ebanovine Pakka prirodno je izdržljivo i dimenzionalno stabilno zbog visoke slojevitosti. Ukrasni gumb na ručki suptilna je azijska dekorativna metoda. Savršena ravnoteža noža donosi udobnost i sprječava zamor ruku. Noževi MIYABI 4000FC u potpunosti će zadovoljiti vašu želju za preciznim alatom japanskog porijekla.
- Izrađen od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika
- Tvrdoća po Rockwellu 61
- CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
- 2-slojna oštrica
- Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
- Autentičan, uski japanski oblik
- Katana rub oštrice
- Simetričan kroj
- Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
- Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
- Udobna pakka drvena drška
- Osmerokutni oblik, impregnirano drvo
- Savršen balans za ugodan rad s nožem
- Ukrasna igla
- Ugravirani logo
- Nije prikladno za pranje u perilici posuđa
- Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa, u središtu japanske industrije noževa.
Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.
Preporuke i održavanje:
- Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
- Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
- Izbjegavajte savijanje oštrice
- Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
- Zaštitite oštricu od udaraca
- Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
- Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
- Čuvajte nož na sigurnom mjestu
Additional parameters
Category: | Japanski noževi |
---|---|
Weight: | 0.27 kg |
Duljina oštrice: | 18 cm |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Japanski i Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 4000FC |
Margin: | E |
Veličina: | 18 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!