Japanski Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Code: MB34374181Related products
Product detailed description
"Nož svakog kuhara je pogled u njegovu dušu."
Rokusaburo Michiba, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar
Iznimno oštar SANTOKU nož s autentičnom japanskom oštricom najpoznatiji je univerzalni nož azijskog tipa. S pravom se naziva nožem tri vrline. Odličan je u rezanju, rezanju i sjeckanju.Svaki drugi nož prodan u Japanu je SANTOKU nož. Kao glavno oruđe japanskog kulinarstva, ovaj je nož brzo stekao popularnost iu Europi. Priprema japanskog sushija postala je trend, a SANTOKU je idealan nož za njegovu pripremu. Široka i duga oštrica s finim rubom omogućit će ravnomjernu raspodjelu sile, čineći rezanje preciznim i udobnim. Viša faseta smanjuje trenje, čineći rezanje preciznijim. SANTOKU je savršen suputnik pri radu s mesom, ribom, povrćem i voćem. Cijenit ćete nenadmašne karakteristike noža, primjerice, prilikom rezanja luka. Udobna "D" ručka savršeno leži u ruci. Posebno oblikovani štitnik podupire azijski stisak noža. SANTOKU je nezaobilazan kod pripreme jela po azijskim receptima.
Specifikacije: duljina oštrice 18 cm, duljina drške 13,9 cm, težina 0,181 kg
Serija noževa MIYABI 5000MCD spaja savršenu funkcionalnost, ergonomiju i jedinstven dizajn. Svaki pojedinačni nož rezultat je autentične izrade iz "grada noževa" Seki. Tradicionalna izrada i moderna tehnologija rezultirali su najvišom mogućom kvalitetom među komercijalno proizvedenim noževima. Iznimno tvrda jezgra od čeličnog praha Micro Carbide MC63 obložena je 100 slojeva čelika dvije različitetvrdoće. Posebna obrada oštrice daje strukturu slojeva, a svaki nož tako ima originalni neponovljivi uzorak cvijeta damascena. Kako bi se postigla još bolja svojstva čelika korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja tijekom kojeg se smrzava na -196 °C. Dobiveni materijal ima ekstremnu tvrdoću od 63 Rockwella. Nož je simetrično ručno brušen u obliku slova "V" pod kutom od 19°.Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje.Zahvaljujući klinastom rezu, oštrica lako prodire u hranu. Klasična ručka u obliku slova "D" izrađena je od masurske breze. Struktura i zrnatost drva jedinstveni su na svakom komadu. Korišteni materijal savršeno simbolizira japansko poštovanje prema prirodi.Sofisticirani ukras ručke leži u detaljima azijskog stila - nožica od nehrđajućeg čelika s logotipom, mozaično strukturirana ukrasna igla i crvena linija donose snažan estetski doživljaj.
- Iznimno tvrda jezgra od mikrokarbidnog čelika MC63 u prahu
- Tvrdoća po Rockwellu 63
- CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
- 101 sloj čelika
- Damascen (cvjetni) dizajn
- Autentičan, uski japanski oblik
- Klin izrezan u obliku slova "V".
- Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
- Katana Edge oštrica
- Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
- Udobna ručka od breze Masur u obliku slova "D".
- Savršen balans za ugodan rad s nožem
- Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
- Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
- Nije prikladno za pranje u perilici posuđa
Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.
Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije.Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka.Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.
Preporuke i održavanje:
- Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
- Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
- Izbjegavajte savijanje oštrice
- Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
- Zaštitite oštricu od udaraca
- Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
- Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
- Čuvajte nož na sigurnom mjestu
Additional parameters
Category: | Japanski noževi |
---|---|
Weight: | 0.58 kg |
Duljina oštrice: | 18 cm |
Kom. u setu: | 1 kom. |
Vrsta proizvoda: | Japanski i Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 5000MCD |
Margin: | E |
Veličina: | 18 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvođač: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!